Uutiset

Tekijänoikeuskorvausten tilitys alkaa kesäkuussa

Viime vuonna kerättyjen tekijänoikeuskorvausten tilitys alkaa kesäkuun alussa. Maksamme korvauksia porrastetusti taiteilijoille ja oikeudenhaltijoille kesäkuukausien ajan.

Valtaosa korvauksista ovat vuodelta 2022, mutta tilitämme niiden lisäksi myös vanhempia korvauksia aiemmilta vuosilta. Näitä ovat esimerkiksi korvaukset, jotka eivät ole aiemmin ylittäneet Kuvaston tilityskynnystä (50 €).

Kuvaston tilittämiä tekijänoikeuskorvauksia ovat:

Jälleenmyynti- ja sopimuslisenssikorvauksia kuten Kansallisgalleria/Museoliitto-korvauksia maksamme kaikille taiteilijoille riippumatta siitä, kuuluuko taiteilija Kuvastoon. Saatat siis saada kauttamme korvauksia, vaikka et olisi vielä liittynyt Kuvastoon.

Korvauksista pidätämme maksun yhteydessä Kuvaston toimintakulun, jonka suuruus päätetään Kuvaston tilinpäätöksen yhteydessä, toukokuun lopussa. Viime vuonna kuluprosentti oli 20 %. Muistathan myös, että tekijänoikeuskorvaukset ovat veronalaista tuloa.

Korvauslaskelma maksetuista korvauksista

Tekijänoikeuskorvausten maksamisen yhteydessä saat postitse korvauslaskelman, johon on tehty joitakin pieniä muutoksia viime vuonna saadun palautteen perusteella. Laskelma sisältää erittelyn sinulle maksetuista korvauksista. Huomaathan, että postitse lähetettävä laskelma saattaa saapua pienellä viiveellä. Sen sijaan verkkopankissa sähköinen laskelma on saatavilla heti maksupäivänä.

Verkkolaskelmaan pääset kirjautumalla pankkitunnuksillasi verkkopankkiin. Valitse sen jälkeen valikosta ”Verkkopalkka” ja operaattori SD Worx (Aditro), niin näet viimeisimmän laskelman.

Jos haluat kysyä tilityksestä, voit olla yhteydessä henkilökuntaamme sähköpostitse tai puhelimitse:  050 550 5188/Hanne Heinonen, 045 608 2901/Eeva Pärjälä.

Lue myös:

Tekijänoikeuskorvausten maksaminen ja verotus
Korvausten tilitys