Uutiset

Kuvasto maksoi taiteilijoille tekijänoikeuskorvauksia lähes 830 000 euroa

Kuvaston tekijänoikeuskorvausten vuositilitys on valmistunut. Syyskuun loppuun mennessä taiteilijoille ja edesmenneiden taiteilijoiden oikeudenhaltijoille on maksettu yhteensä yli 829 000 euroa.

Kesäkuun alussa käynnistynyt tekijänoikeuskorvausten vuositilitys on nyt saatu päätökseen. Syyskuun loppuun mennessä maksoimme korvauksia 829 228 euroa yhteensä 1 950 visuaalisen alan taiteilijalle ja oikeudenhaltijalle. Keskimääräinen korvaus oli 425 euroa. Ulkomaille, kansainvälisille taiteilijoille maksettujen korvausten osuus kokonaissummasta oli noin 37 200 euroa.

Vuositilityksessä maksetut korvaukset ovat:

  • Taideteosten kuvien käyttöön perustuvat käyttökorvaukset (esim. julkaisutoiminta)
  • Tekijänoikeusperusteiset näyttelykorvaukset
  • Kuvataiteen jälleenmyyntikorvaukset
  • Kansallisgalleria– ja Taidekokoelmat verkkoon -sopimuksiin perustuvat kokoelmataiteen digikorvaukset
  • Ulkomaisten sisarjärjestöjen keräämät käyttö- ja jälleenmyyntikorvaukset

Taiteilijoille ja oikeudenhaltijoille keräämämme korvaukset siirtyvät maksettaviksi seuraavalle vuodelle, jos korvauserä jää alle tilityskynnyksen (50 €). Maksatus voi myös viivästyä siksi, että korvauksensaajan tiedoissa on tapahtunut muutoksia tai ne puuttuvat Kuvaston rekisteristä. Niin kutsuttujen tuntemattomien taiteilijoiden listalle on koottu tekijät, joille on kertynyt korvauksia enemmän kuin 50 euroa ja joiden tili- tai henkilötiedoissa on täydennettävää.

Lue lisää korvausten tilityksestä ja aikataulusta.