Uutiset

Hinnaston päivitys: korotuksia hintoihin tammikuusta 2024 alkaen

Kuvaston lupa- ja näyttelyhinnasto päivittyvät vuoden 2024 alussa. Osittaisen hintojen korotuksen lisäksi yksinkertaistamme lupahinnastoa.

Kuvaston lupahinnaston hinnat nousevat viisi prosenttia 1. tammikuuta 2024. Näyttelyhinnastossa 5 %:n hinnankorotus koskee vain pääsymaksullisten näyttelyiden hintakategoriaa.

Hinnankorotusten taustalla on inflaatio ja kustannustason yleinen nousu, jotka ovat vaikuttaneet kaikkiin toimialoihin. Kuvaston lupahinnastoon ei ole tehty indeksikorotusta moneen vuoteen. Näyttelyhinnastoa on uudistettu kokonaisuudessaan vuonna 2020 sekä syksyllä 2022, jolloin lisäsimme hinnastoon pääsymaksuttomien näyttelyiden hintakategorian.

Päivityksen yhteydessä yksinkertaistamme joitakin hintakategorioita lupahinnastossamme. Lisäksi muutamme hinnoitteluperiaatetta verkkonäyttelykategoriassa näyttelyjärjestäjiltä tulleen palautteen perusteella. Muutokset mahdollistavat sen, että voimme paremmin vastata teosten käyttäjien ja näyttelyjärjestäjien tarpeisiin.

Seuraavassa on lyhyt yhteenveto muutoksista:

  1. Lupa- ja näyttelyhinnaston hintamuutokset
    Käyttölupien ja pääsymaksullisten näyttelyiden hintoihin tehdään 5 %:n suuruinen tarkistus. Muutos heijastaa muun muassa yleistä inflaatiota.
  2. Muut päivitykset
    Selkiytämme lupahinnastossa yksittäisiä hintakategorioita ja muutamme verkkonäyttelyiden hinnoitteluperiaatetta. Näitä päivityksiä teemme asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden perusteella
  3. Miten muutokset vaikuttavat teosten käyttäjiin
    Uudet hinnat astuvat voimaan 1.1.2024. Tavoitteemme on, että siirtymä tapahtuu teosten käyttäjille ja näyttelynjärjestäjille mahdollisimman saumattomasti. Ennen tammikuuta 2024 solmitut sopimukset säilyvät ennallaan niiden voimassaolon päättymiseen asti. Pitkäaikaisten asiakkaiden tapauksessa säilytämme nykyisen hintatason 12 kuukauden ajan helpottaaksemme siirtymistä.

Hinnastot päivittyvät sivuillamme ja e-asioinnissa tammikuun alussa 2024.

Lupahinnasto teosten käyttäjille >>
Näyttelyhinnasto näyttelyjärjestäjille >>