Uutiset

VISEK-apurahahaku alkaa marraskuussa

VISEK:n apurahat ovat jälleen haettavissa marraskuussa! Kuvaston yhteydessä toimivan Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEK:n tukea voivat hakea kaikkien kuvataiteen alojen ammattitaiteilijat ja taiteilijaryhmät. VISEK-tuen hakuaika on 1.-30.11.2019. Hakuilmoitus ja -lomake julkaistaan Kuvaston verkkosivuilla 1.marraskuuta. VISEK-apurahoja jaetaan yhteensä 78 765 euroa. VISEK-tukea voidaan nykyään myöntää entistä monimuotoisempaan visuaalisen taiteen tekemiseen, kun haku on laajentunut audiovisuaalisen kuvataiteen tuotannon ja digitaalisen kuvataiteen tekemisen edistämisen lisäksi koskemaan myös muita kuvataiteen aloja.

VISEK-tuki on tekijänoikeudellista apurahaa

VISEK-tuki on tekijänoikeudellista apurahaa, joka perustuu pääosin opetus- ja kulttuuriministeriön maksamaan hyvitysmaksuun. Maksu on korvausta tekijänoikeuslain sallimasta, yksityiseen käyttöön tarkoitetusta kopioinnista, joka hyvitetään tekijöille valtion budjetista.  Kollektiivinen tekijänoikeuskorvaus jaetaan taiteilijoille Kuvaston kautta VISEK-apurahoina.

Aiheesta muualla:
Visuaalisen alan taiteilijoiden taiteelliseen työskentelyyn VISEK-tukea
Termeistä selkoa: Yksityisen kopioinnin hyvitysmaksu