Uutiset

VISEK-apurahahaku alkaa marraskuussa

Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEK:n apurahat ovat jälleen haettavissa marraskuussa! Kuvaston yhteydessä toimivan VISEK:n tuki on tarkoitettu ammattitaiteilijoille ja taiteilijaryhmille. VISEK-tuen hakuaika on 1.-30.11.2018. Hakuilmoitus ja -lomake julkaistaan Kuvaston sivuilla 1. marraskuuta.

VISEK-tuki on tekijänoikeudellista apurahaa, joka perustuu pääosin opetus- ja kulttuuriministeriön maksamaan hyvitysmaksuun. Maksu on korvausta tekijänoikeuslain sallimasta, yksityiseen käyttöön tarkoitetusta kopioinnista, joka hyvitetään tekijöille valtion budjetista.  Kollektiivinen tekijänoikeuskorvaus jaetaan taiteilijoille Kuvaston kautta VISEK-apurahoina.

Aiheesta muualla:
VISEK: Hyvitysmaksulla tuetaan tänäkin vuonna monen teoksen valmistumista
Termeistä selkoa: Yksityisen kopioinnin hyvitysmaksu