Uutiset

VISEK-apurahahaku alkaa 1. marraskuuta

Kuvaston kautta haettavat VISEK-apurahat tulevat hakuun 1. marraskuuta. Osanamme toimiva Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEK jakaa apurahoja visuaalisen alan taiteilijoille taiteelliseen työskentelyyn. Tänä vuonna apurahoja on jaossa yhteensä 76 000 euroa.

VISEK-apurahoja voivat hakea visuaalisen alan ammattitaiteilijat ja taiteilijaryhmät, joille ei ole myönnetty VISEK-apurahaa edellisenä kolmena vuotena. Tarkemmat hakuohjeet ja -lomake julkaistaan nettisivuillamme maanantaina 1. marraskuuta. Apurahahaku on avoinna 1.–30.11.2021.

VISEKin jakamat apurahat perustuvat tekijänoikeuslakiin, ja ne katetaan pääosin opetus- ja kulttuuriministeriön VISEKille osoittamasta yksityisen kopioinnin hyvityksestä. Hyvitysvaroilla tekijöille korvataan tekijänoikeuslain sallima teosten kopiointi yksityiseen käyttöön. Visuaalisen alan taiteilijoille kollektiivinen tekijänoikeuskorvaus jaetaan VISEK-apurahoina.

Aiheesta muualla:

Aiempina vuosina myönnetyt VISEK-apurahat
Tekijänoikeusjärjestöt vetoavat: kulttuuriala on maksanut koronasta tarpeeksi, tukijärjestelmiin ei tule tehdä leikkauksia
Yksityisen kopioinnin hyvityksen leikkaaminen vaarantaa taiteilijoiden tärkeät rahoituskanavat