Uutiset

Ars Longa -senioritalon asukashakua jatkettu syyskuun loppuun

<
>

Helsingin Kalasatamaan valmistuvan taiteilijoiden senioritalon rakentamisessa on jo siirrytty sisätyövaiheeseen. Talo valmistuu ensi vuoden tammikuussa. Asukashaku on parhaillaan käynnissä, ja sitä on jatkettu 30.9.2019 saakka. Taiteilijajärjestöjen rakennuttamaan senioritaloon voivat hakea 55 vuotta täyttäneet tai vuoden 2020 aikana täyttävät kuvataiteilijat, kirjailijat, muotoilijat ja taideteollisuusalan taiteilijat.

Rakennushankkeessa noudatetaan valtion lainoittamaa asuntotuotantoa koskevia säädöksiä, joten asukasvalinnoissa huomioidaan asunnon tarve sekä hakijan tulotaso ja varallisuus. Lisäksi kunkin taiteenalan edustajista koostuvat työryhmät arvioivat hakijan ammatillista toimintaa.

Taiteilijoiden senioritalo on toteutettu yhteistyössä viereisille tonteille nuorten aikuisten asuntoja rakennuttavien tahojen kanssa. Näin hintoja on saatu alemmas ja asukkaiden käyttöön normaalia enemmän yhteistiloja. Yhteisrakennuttamisen tavoitteena on myös eri sukupolvien kohtaaminen.

Asuntojen haku tapahtuu ensisijaisesti sähköisesti Ars Longan verkkosivuilla. Sivuilta voi myös tulostaa hakukaavakkeen tai tilasta sen osoitteesta .

Kiinteistöyhtiö Ars Longa Oy on perustettu vuonna 2014, ja sen osakkaina ovat Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö sr, Ornamon senioritaloyhdistys ry, Suomen Kirjailijaliitto ry sekä Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys Kuvasto ry.

Lisätietoja:
Kiinteistöyhtiö Ars Longa Oy
Toimitusjohtaja Tuula Paalimäki
040 4119913

www.arslongatalo.fi

Asukashaku käynnistyy: Kalasatamaan syntymässä ainutlaatuinen taiteilijayhteisö
Taiteilijoiden senioritalo nousee Helsingin Kalasatamaan