Uutiset

Asukashaku käynnistyy: Kalasatamaan syntymässä ainutlaatuinen taiteilijayhteisö

Kuvataiteilijoiden, muotoilijoiden ja kirjailijoiden yhdessä rakennuttaman taiteilijoiden senioritalon urakka Kalasatamassa on edennyt jo viidennen kerroksen tasolle. ”Senioritalo on herättänyt paljon kiinnostusta, ja olemmekin saaneet paljon ennakkotiedusteluja taiteilijoilta eri puolilta Suomea. Kalasatamaan syntyy ainutlaatuinen ja monimuotoinen taiteilijayhteisö”, toteaa Kiinteistöyhtiö Ars Longa Oy:n toimitusjohtaja Tuula Paalimäki.

Senioritalon asuntoja voivat hakea 55 vuotta täyttäneet kuvataiteilijat, kirjailijat, muotoilijat ja taideteollisuusalan taiteilijat. Haku asuntoihin on käynnistynyt verkkosivulla www.arslongatalo.fi, ja hakuaikaa on elokuun loppuun 31.8. asti.

Asukasvalinnat tehdään valtion lainoittamien vuokratalojen säännösten mukaisesti. Lisäksi valintoihin vaikuttaa hakijoiden taiteellisen toiminnan ammattimaisuus, jota arvioivat eri taidealojen edustajista muodostetut työryhmät.

Kiinteistöyhtiö Ars Longa Oy on perustettu 2014, ja sen osakkaina ovat Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö sr, Ornamon senioritaloyhdistys ry, Suomen Kirjailijaliitto ry sekä Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys Kuvasto ry.

Hakuohjeet ja -lomake verkossa

Lisätietoja:

Kiinteistöyhtiö Ars Longa Oy
Toimitusjohtaja Tuula Paalimäki
040 4119913

www.arslongatalo.fi