Uutiset

Kansallisgalleria-sopimukseen perustuvien korvausten tilittäminen

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Kuvasto, Kopiosto ja Kansallisgalleria allekirjoittivat syksyllä 2014 sopimuksen, joka koskee Kansallisgallerian kokoelmissa olevan suomalaisen kuvataiteen välittämistä yleisölle Kansallisgallerian verkkosivustoilla. Sopimuksen piiriin kuuluu yli 900 suomalaista taiteilijaa.

Kuvasto hallinnoi Kansallisgalleria-sopimukseen perustuvia tekijänoikeuskorvauksia. Korvausten tilitysaikataulusta päätettiin Kuvaston 30.11. pidetyssä syyskokouksessa. Tekijänoikeuskorvaukset maksetaan päätöksen mukaan oikeudenhaltijoille Kansallisgallerialta saatavan raportin mukaisesti. Ensimmäinen raportoitava ajanjakso 1.10.2014—31.12.2015 on pidempi, mikä johtuu sopimuksen voimaanastumisen (1.10.2014) ajankohdasta.

Taiteilijakohtainen tilitysmäärä on 120 euroa. Korvaus tilitetään Kuvaston muun tilityksen yhteydessä sen jälkeen, kun Kuvaston tilinpäätös on vahvistettu kevätkokouksessa toukokuussa 2016. Korvauksesta pidätetään 20 prosentin hallintokulu.

Kuvaston keväällä pidetyssä kevätkokouksessa päätettiin, että korvaukset maksetaan oikeudenhaltijoille vuositilityksenä. Tilittäminen koskee niitä taiteilijoita, joiden teoksia on kunakin vuonna ollut Kansallisgallerian verkkosivuilla.

Lue lisää: Kansallisgalleria-sopimus, Korvausten tilittäminen