Uutiset

Kuvaston syyskokous 2023

Kuvaston syyskokous pidettiin keskiviikkona 29. marraskuuta Helsingin Rikhardinkadun kirjastossa.

Marraskuun lopussa järjestetyssä sääntömääräisessä syyskokouksessa jäsenjärjestöjemme vuosikokousedustajat hyväksyivät Kuvaston toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2024. Lisäksi kokouksessa valittiin tilintarkastaja ja hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.

Digitaalisuus näkyy Kuvaston ensi vuoden toiminnassa monin tavoin, niin vaikuttamistyössä kuin sopimustoiminnassa. Muun muassa Euroopan unionin tekoälyasetuksen (AI Act) odotetaan astuvan voimaan vuonna 2024. Jatkamme edelleen työtämme myös kokoelmataiteen digikorvauksien puolesta, jotta taiteilijat saavat asianmukaisen korvauksen, kun heidän teoksiaan jaetaan verkossa, ja jotta museot voivat avata taidekokoelmiaan nettiin. Kuvataidealan tavoitteiden edistämiseksi teemme tiivistä yhteistyötä Suomen Taiteilijaseuran ja Frame Contemporary Art Finlandin kanssa. Luovat ry -yhteistyöverkostossa osallistumme koko luovaa alaa edistävään edunvalvontaan.

Kuvaston hallituksen kokoonpano säilyi ennallaan, sillä erovuorossa olleet korutaiteilija Anna Rikkinen ja valokuvataiteiliija Sara Ahde valittiin uudelle kolmivuotiskaudelle. Anna Rikkinen edustaa hallituksessa Ornamoa ja Sara Ahde Valokuvataiteilijoiden liittoa.

Kuvaston hallitus vuonna 2024

Sade Kahra, puheenjohtaja
Sara Ahde, valokuvataiteilija (Valokuvataiteilijoiden liitto)
Hanna Maria Anttila, kuvataiteilija (AV-arkki)
Reetta Gröhn-Soininen, kuvanveistäjä (Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto)
Tommi Hämäläinen, kuvataidekasvattaja ja kuvataiteilija (MUU ry)
Marja-Liisa Jokitalo, taidemaalari (Suomen Taiteilijaseura)
Ilpo Koskela, sarjakuvataiteilija ja kuvittaja (Sarjakuvantekijät)
Johanna Pihlajamaa, taidegraafikko (Suomen Taidegraafikot)
Paula Puoskari, kuvataiteilija (Taidemaalariliitto)
Anna Rikkinen, korutaiteilija (Ornamo)
Noora Schroderus, kuvanveistäjä (Suomen Kuvanveistäjäliitto)