Uutiset

VISEK-apurahahaku alkaa marraskuussa

Vuoden 2022 VISEK-apurahan saajan, J. P. Köykän maalaus "Haava", 2022.

Visuaalisen alan taiteilijoiden vuoden 2023 VISEK-apurahat tulevat hakuun marraskuussa. Apurahoja on jaossa yhteensä 63 000 euroa.

Kuvaston yhteydessä toimiva Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEK myöntää työskentelyapurahoja visuaalisen alan ammattitaiteilijoille ja -taiteilijaryhmille. Vuoden 2023 haku käynnistyy keskiviikkona 1. marraskuuta, jolloin hakujulistus julkaistaan sivuillamme.

Taiteelliseen työskentelyyn tarkoitettujen apurahojen suuruus on 3 000 euroa, ja apurahoja on jaossa yhteensä 63 000 euroa. VISEK-saajien nimet julkaistaan Kuvaston sivuilla helmikuussa 2024.

VISEKin apurahat katetaan pääosin opetus- ja kulttuuriministeriön VISEKille osoittamasta yksityisen kopioinnin hyvityksestä. Valtion budjettiin sisältyvällä hyvityksellä korvataan tekijöille tekijänoikeuslain sallima teosten yksityinen kopiointi: jokainen kansalainen saa kopioida laillisista lähteistä muutaman teoskappaleen yksityistä käyttöään varten. VISEK on jakanut kollektiivisen tekijänoikeuskorvauksen taiteilijoille apurahoina vuodesta 1987