Uutiset

Kuvaston kevätkokouksessa valittiin kaksi uutta hallitusjäsentä

Kuvaston toukokuun lopussa pidetyssä kevätkokouksessa vahvistettiin vuoden 2022 tilinpäätös ja valittiin uusia jäseniä hallitukseen.

Kuvaston etänä järjestetty vuosikokous pidettiin keskiviikkona 31. toukokuuta. Kevätkokouksessa käytiin läpi Kuvaston vuoden 2022 toimintaa, tapahtumia sekä taloutta. Tilinpäätöksen osana vahvistettiin Kuvaston toimintakuluksi 20 prosenttia. Kuluprosentti vähennetään tilityksessä taiteilijoille ja oikeudenhaltijoille maksettavista henkilökohtaisista tekijänoikeuskorvauksista. Kokouksessa hyväksytty avoimuusraportti julkaistaan elokuussa Julkaisut-sivullamme.

Sääntömääräisten asioiden käsittelyn lisäksi kokouksessa valittiin kaksi uutta hallitusjäsentä kolmivuotiskaudeksi. Kuvataidekasvattaja, kuvataiteilija Tommi Hämäläinen edustaa kesäkuusta 2023 alkaen MUU ry:tä taiteilija Markus Renvallin menehdyttyä tammikuussa. Suomen Kuvanveistäjäliittoa hallituksessa edustaa jatkossa kuvanveistäjä Noora Schroderus kuvataiteilija Tülay Schakirin luovuttua tehtävästä.

Tommi Hämäläisen työkenttä painottuu taiteen perusopetukseen Vihdin kuvataidekoulussa sekä kuvataiteilijan työhön opetustöiden ohessa. Hänen taiteen tekemisen välineensä ovat olleet paikka- ja tilannesidonnaisia. Arkimaailman eräänlaisena vastakohtana häntä kiinnostavat taiteen ”takapihat”, mielikuvitusmaailma ja sen tuomat visuaaliset ratkaisut prosesseissa. Kuvataiteen opetustöitä hän on tehnyt vuodesta 2007 alkaen laajasti eri ikäluokille. Tommi Hämäläinen on valmistunut Aalto-yliopistosta taiteen maisteriksi kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmasta. Lisäksi hän on tehnyt sarjakuvan syventäviä opintoja Lahden muotoiluinstituutissa ja pohjakoulutuksena hänellä on AMK-kuvataiteilijan tutkinto. Kuvaston ohella hän toimii luottamustehtävissä Vihdin kuvataidekoulun johtokunnassa ja MUU ry:n hallituksessa.

Noora Schroderus on opiskellut kuvanveistoa mm. Kankaanpään taidekoulussa, Ljubljanan yliopistossa ja Kuvataideakatemiassa, josta hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi vuonna 2014. Schroderuksella on ollut lähes kaksikymmentä yksityisnäyttelyä, joista viimeisimmät ovat olleet Galleria Anhavassa, Norjan Kunsthall Grenlandissa, Turun taidemuseossa ja Serlachius-museon Göstassa. Hän on voittanut julkisia taideteoskilpailuja, kuten Turun uudisrakennuksen Aurumin valtion taideteostoimikunnan kilpailun (2019), ja hänen teoksiaan on useissa merkittävissä kokoelmissa. Schroderus on toiminut aiemmin Kuvanveistäjäliiton hallituksessa vuosina 2017-2018 ja Kuvaston hallituksessa kaksi kautta 2017–2022. Hän on taiteilijana mukana myös kansanedustajien Kuvataidekummit-verkostossa.

Tutustu Kuvaston hallituksen jäseniiin.