Uutiset

VISEK-apurahat haettavissa marraskuussa

Ammattitaiteilijoiden ja -taiteilijaryhmien taiteelliseen työskentelyyn myönnettävät vuoden 2022 VISEK-apurahat tulevat hakuun marraskuussa.

Kuvaston osana toimiva Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEK myöntää apurahoja visuaalisen alan taiteilijoille. Apurahojen hakuaika on 1.–30.11.2022. Hakujulistus julkaistaan sivuillamme tiistaina 1. marraskuuta. 

VISEKin apurahat katetaan pääosin opetus- ja kulttuuriministeriön VISEKille osoittamasta yksityisen kopioinnin hyvityksestä. Hyvitysvaroilla korvataan tekijöille tekijänoikeuslain sallima yksityinen kopiointi: jokainen kansalainen saa kopioida laillisista lähteistä muutaman teoskappaleen yksityistä käyttöä varten. Tätä tekijänoikeuteen perustuvaa kollektiivista tekijänoikeuskorvausta on jaettu visuaalisen alan taiteilijoille VISEK-apurahoina vuodesta 1987.

Vuoden 2022 VISEK-apurahan saajien nimet julkaistaan sivuillamme helmikuussa 2023.