Uutiset

Kuvaston hallitusohjelmatavoitteet 2023–2027

Kuvaston tavoitteena vaalikaudella 2023–2027 on vahvistaa taiteilijoiden oikeuksia ja osallisuutta luovassa taloudessa sekä parantaa taiteen digitaalista saatavuutta.

Katsomme, että yhteiskuntaa ja sen digitaalista tulevaisuutta voidaan rakentaa sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävästi vain vaalimalla luovuutta: vahvistamalla taiteilijoiden korvausoikeuksia, edistämällä hyviä sopimuskäytänteitä ja investoimalla taiteilijoiden koulutukseen.

Hallitusohjelmatavoitteemme kaudelle 2023–2027 koostuvat kolmesta teemasta. Niiden alla esitämme päättäjille kymmenen keinoa visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeuksien, niille perustuvan toimeentulon ja luovan talouden edistämiseksi.

Edistämme visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeuksia yhdessä Suomen Taiteilijaseuran kanssa.

Lue lisää tavoitteistamme: Luovuudella kohti kestävää yhteiskuntaa ja digitaalista tulevaisuutta.

Hallitusohjelmatavoitteet 2023–2027: 1. Parannetaan taiteilijan korvausoikeuksia digiympäristöissä 2. Parannetaan taiteilijan asemaa markkinoilla 3. Tuetaan taiteilijoiden osallisuutta luovassa taloudessa.