Uutiset

Kuvaston taloushallintopalveluista vastaa 1.4. alkaen Rantalainen Oy

Kuvastossa on vuodesta 2020 alkaen tehty mittavaa järjestelmäuudistusta tiedonhallinnan ja tekijänoikeuskorvausten tilityksen tehostamiseksi. Osana uudistusta Kuvaston taloushallintopalveluiden toimittaja vaihtuu keväällä. 1. huhtikuuta lähtien palveluista vastaa Rantalainen Oy.

Tekijänoikeuskorvausten tilityksen aloitus on taiteilijoille ja oikeudenhaltijoille joka kesä odotettu hetki. Siksi on tärkeää, että taiteilijoille keräämämme korvaukset ovat maksettavissa oikein ja ajallaan. Kesällä 2020 aloitetun järjestelmäuudistuksen takana on ollut tarve parantaa asiakaspalveluamme ja selkeyttää tiedonhallintaa. Uudistuksella tavoitellaan myös kustannustehokkuutta ja taiteilijoille mahdollisuutta saada ajantasaista tietoa korvauksistaan.

Otamme käyttöön uudistetun tiedonhallintajärjestelmän keväällä. Muutostyön yhteydessä Kuvaston taloushallintopalveluista vuodesta 2007 vastannut Accountor Oy (aiemmin Pretax) vaihtuu Rantalainen Oy:ksi huhtikuussa. Rantalainen vastaa jatkossa Kuvaston kirjanpidosta, palkkahallinnosta ja myös tekijänoikeuskorvausten maksamisesta oikeudenhaltijoille. 

Mitä uudistus merkitsee taiteilijoille? 

Kuvassa teksti "Kuvaston tilityksen uudistus: mitkä asiat muuttuvat?"Järjestelmäuudistuksen ja palveluntarjoajamuutoksen vuoksi siirrymme kuluvan vuoden aikana vaiheittain omavaraisempaan tilityksen malliin. Uusi malli on käytössämme kokonaisuudessaan vuonna 2023. Tilitysuudistuksen myötä taiteilijat ja oikeudenhaltijat saavat jatkossa selkeämmin tiedon heille kertyneistä ja maksetuista korvauksista.

Tavoitteena on, ettei siirtymävuosi aiheuta poikkeuksia maksuihin taiteilijoiden ja oikeudenhaltijoiden kannalta. Tekijänoikeuskorvausten maksamisen aloitamme kesäkuun alussa, kun Kuvaston tilinpäätös on vahvistettu kevätkokouksessa. Tutustu tarkemmin tilityssääntöömme.

Tekijänoikeuskorvausten tilityksen valmistelu alkaa jo alkukeväästä, ja korvausten maksatuksia teemme kesän aikana oikeudenhaltijoille porrastetusti entiseen tapaan. Sujuvan tilityksen kannalta olennaista on, että meillä on taiteilijoiden ja oikeudenhaltijoiden ajantasaiset yhteys- ja tilitiedot Kuvaston uudistetussa järjestelmässä ennen kesäkuun alkua.

Jos tiedoissasi on tapahtunut muutoksia, päivitä yhteys- tai tilitietosi 15.5. mennessä ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme: .

Tiedotamme uudistuksen etenemisestä ja muutoksista kevään aikana Kuvaston nettisivuilla ja muissa viestintäkanavissamme.