Uutiset

VISEK:n apurahat haettavissa marraskuussa

VISEK-apurahat tulevat hakuun 2. marraskuuta alkaen. Kuvaston osana toimiva Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEK jakaa apurahoja visuaalisen alan ammattitaiteilijoille ja taiteilijaryhmille taiteelliseen työskentelyyn. Apurahoja jaetaan yhteensä 77 000 euroa.

VISEK-apurahat ovat haettavissa Kuvaston kautta marraskuussa 2.–30.11.2020. Tarkemmat hakuohjeet ja -lomake julkaistaan Kuvaston verkkosivuilla maanantaina 2.11.

VISEK:n jakamat apurahat perustuvat tekijänoikeuteen, ja ne katetaan opetus- ja kulttuuriministeriön VISEK:lle osoittamista hyvitysmaksuvaroista. Hyvitysmaksu on korvausta tekijänoikeuslain sallimasta, yksityiseen käyttöön tarkoitetusta kopioinnista, joka hyvitetään tekijöille suoraan valtion budjetista. Kollektiivinen tekijänoikeuskorvaus jaetaan taiteilijoille VISEK-apurahoina.