Uutiset

Kuvasto käynnistää nopeutetun tilityksen

Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot vaikuttavat laajasti taide- ja kulttuurialan toimintaan ja kuvataiteilijoiden toimeentuloon. Monet kuvataiteilijat ovat taloudellisesti ahtaalla näyttelyiden ja tilaisuuksien peruunnuttua. Kuvasto on olosuhteen johdosta päättänyt aikaistaa osaa tilityksistään.

Kuvaston tilityssäännön mukaan yli 500 euron korvaukset voidaan tapauskohtaisesti maksaa nopeutetusti. Nyt päätetyn mukaisesti nopeutettu tilitys koskee kaikkia 500 euron ylittäviä korvauksia. Valtaosa aikaistetun tilityksen korvauksista maksetaan taiteilijoille huhtikuun toisella viikolla, torstaina 9.4. Korvauksia tullaan maksamaan porrastetusti tätä seuraavan kahden viikon ajan. Kyseessä ovat vuoden 2019 korvaukset, jotka tavallisesti olisi tilitetty seuraavana kesänä. Loput tilitettävissä olevat korvaukset maksetaan tilityssäännön mukaisesti tulevan kesän aikana.

Taiteilija, olethan yhteydessä Kuvastoon, mikäli yhteys- tai tilitietosi ovat muuttuneet. Tekijänoikeuskorvaus on ennakonpidätyksen alaista tuloa. Ennakonpidätystä varten saamme vuodenvaihteessa verottajalta suoraan taiteilijoiden veroprosentit kuluvalle vuodelle. Sinun ei siis tarvitse toimittaa verokorttiasi, ellet halua käytettävän jotain muuta veroprosenttia.

Lue lisää: Tekijäoikeuskorvausten maksaminen ja verotus