Uutiset

Kuvaston hallitukseen viisi uutta jäsentä

Kuvaston keskiviikkona 28.11. pidetyssä syyskokouksessa valittiin uusia jäseniä Kuvaston hallitukseen. Samassa kokouksessa lisättiin myös hallituspaikkojen määrää kahdella.

Hallituksessa erovuorossa olivat Suomen Taiteilijaseuran (STS) edustaja Marjukka Korhonen, Irma Tonteri Suomen Taidegraafikoista (STG) ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton (SKjL) Anne Lehtelä, joista Lehtelä valittiin uudelle kolmivuotiskaudelle. Uusina jäseninä hallituksessa aloittavat Johanna Pihlajamaa (STG), Marja-Liisa Jokitalo STS:n edustajana, Kati Åberg AV-arkista ja Timo Kokkila Sarjakuvantekijöistä. Taidemaalariliiton edustajan Nella Keskisarjan jäädessä pois hallituksesta kesken kautensa jatkaa liiton edustajana hänen sijastaan Mikko Paakkola.

Syyskokouksessa vahvistettiin myös Kuvaston uudet säännöt, joita on tarkistettu vuonna 2017 voimaan astuneen yhteishallinnointilain jälkeen. Uudistus edellytti sääntöjen hyväksymisen kahdessa perättäisessä vuosikokouksessa. Syyskokouksen hyväksymissä uusissa säännöissä on tarkennettu muun muassa Kuvaston jäsenkriteerejä, ja jatkossa jäsenyydet hyväksytään syys- tai kevätkokouksessa.

Uusi hallitus aloittaa toimikautensa vuoden 2019 alussa.

Kuvaston hallituksen jäsenet 2019:

Jaakko Rustanius (pj.)
Noora Schroderus (vpj.), Suomen Kuvanveistäjäliitto
Sara Ahde, Valokuvataiteilijoiden Liitto
Marja-Liisa Jokitalo, Suomen Taiteilijaseura
Timo Kokkila, Sarjakuvantekijät
Anne Lehtelä, Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto
Anu Miettinen, Muu ry
Mikko Paakkola, Taidemaalariliitto
Johanna Pihlajamaa, Suomen Taidegraafikot
Anna Rikkinen, Ornamo ry
Kati Åberg, AV-arkki