Uutiset

Uusi jäsenjärjestö Kuvastoon

Suomalaisen mediataiteen keskus AV-arkki on Kuvaston uusi jäsenjärjestö. Kuvaston hallitus hyväksyi järjestön jäsenhakemuksen syyskuussa. Suomalaisen mediataiteen levitykseen keskittynyt AV-arkki edustaa yli 200 kotimaista taiteilijaa. Uusi jäsen vahvistaa näin Kuvaston toimintaa erityisesti mediataiteen osalta.

– AV-arkin keskeisiä arvoja ovat taiteilijalähtöisyys sekä yhteisöllisyyden ja toimialan synergian edistäminen. Kuvasto taas on taiteen ja kuvataiteilijoiden yhteisellä asialla tekijänoikeusasioissa, kertoo Kuvaston toiminnanjohtaja Tommi Nilsson.

– AV-arkin liittyminen on Kuvastolle luonnollista ja vahvistaa taiteilijoiden tekijänoikeudellista asemaa, hän jatkaa.

– AV-arkki haluaa edistää aktiivisesti koko audiovisuaalisen alan ja nykytaidekentän toimintaedellytyksiä. Tähän tarvitsemme yhteistyötä ja yhteistä ääntä eri toimijoiden kesken, vahvistaa AV-arkin puheenjohtaja Vesa Vehviläinen.

AV-arkin toiminnanjohtaja Hanna Maria Anttilan mukaan taiteilijavetoinen AV-arkki haluaa olla mukana edistämässä tekijänoikeuksia yhdessä muiden taiteilijajärjestöjen kanssa.

– AV-arkilla on myös paljon kokemusta nykytaiteen digitaalisesta jakelusta ja promotoinnista. Tästä osaamisesta on hyötyä myös Kuvaston toiminnan kehittämisessä, lisää Anttila.

Järjestön toiminta täydentää Kuvaston muiden jäsenliittojen toimintamalleja. Suomalaista mediataidetta edistävän AV-arkin tehtävänä on levittää, promotoida ja jakaa jäsentaiteilijoidensa teoksia.

AV-arkki on Kuvaston kymmenes jäsenliitto. Kuvaston muut jäsenet ovat: MUU ry, Ornamo, Sarjakuvantekijät, Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto, Suomen Taidegraafikot, Suomen Taiteilijaseura, Taidemaalariliitto ja Valokuvataiteilijoiden Liitto. Jokaisella jäsenellä on edustajansa Kuvaston hallituksessa.

Lue lisää:

Tietoa Kuvastosta