Uutiset

VISEK-apurahat haettavissa marraskuussa

Kuva: VISEK 2016 -apurahan saaja Kira Leskinen, Avión 2016

Kuvaston yhteydessä toimivan Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEK:in apurahahaku alkaa keskiviikkona 1. marraskuuta. Ammattitaiteilijat ja -taiteilijaryhmät voivat hakea VISEK-tukea audiovisuaalisen ja digitaalisen kuvataiteen tekemisen edistämiseen. Apurahat ovat haettavissa ajalla 1.-30.11.2017. Hakuilmoitus ja -lomake julkaistaan Kuvaston verkkosivuilla 1.11.2017.

VISEK-tuki on tekijänoikeudellista apurahaa, joka perustuu pääosin opetus- ja kulttuuriministeriön maksamaan hyvitysmaksuun. Maksu on korvausta tekijänoikeuslain sallimasta, yksityiseen käyttöön tarkoitetusta kopioinnista, joka hyvitetään tekijöille suoraan valtion budjetista. VISEK jakaa kollektiivisen tekijänoikeuskorvauksen taiteilijoille apurahojen muodossa.

Lue myös:

VISEK-tukea audiovisuaaliselle ja digitaaliselle taiteelle haki ennätysmäärä taiteilijoita