Uutiset

Kuvaston asiakassopimus on uudistunut

Kuva: Sanna Peurakoski

Tammikuussa astui voimaan uusi tekijänoikeuden yhteishallinnointilaki, jonka tarkoituksena on erityisesti lisätä tekijänoikeusjärjestöjen toiminnan avoimuutta sekä vahvistaa oikeudenhaltijoiden itsemääräämisoikeutta. Tämän seurauksena Kuvasto on uudistanut asiakassopimustaan, joka hyväksyttiin yhdistyksen kevätkokouksessa 22. toukokuuta 2017.

Uudistus ei tuo varsinaisia muutoksia Kuvaston hallinnoimiin oikeuksiin; ne ovat sisältyneet jo aiempaan sopimusversioon. Sen sijaan sopimuksen sisältöä on selkeytetty, ja siihen on tehty tarkennuksia. Uutta sopimuksessa ovat mahdollisuus oikeuksien rinnakkaiseen hallinnointiin 1 §:n kohdissa b ja c sekä aiempaa lyhyempi irtisanomisaika (3 kk).

Uusi sopimus postitetaan kesäkuun lopussa kaikille Kuvaston taiteilija- ja oikeudenhaltija-asiakkaille. Uudistus ei edellytä asiakkailta erillisiä toimenpiteitä, vaan uusi sopimus astuu voimaan heti korvaten aiemman sopimuksen. Asiakkailla on kuitenkin halutessaan mahdollisuus irtisanoa asiakkuutensa 30.9. mennessä ilmoittamalla siitä Kuvastolle. Irtisanominen astuu voimaan saman tien.

Kuvaston toiminnanjohtaja Tommi Nilsson kertoo uudistuksesta sekä sen käytännön vaikutuksista Kuvaston Facebook-livelähetyksessä elokuussa. Sitä ennen oikeudenhaltijat voivat kysyä uudistuksesta toiminnanjohtajalta puhelimitse numerosta 040 511 9440 heinäkuussa 28.7. klo 13-15 ja elokuussa ke 2.8. klo 13-15 .

Uudistetussa sopimuksessa on mukana termien seliteosa, minkä lisäksi olemme julkaisseet sivuillamme yleisimmät Kuvaston asiakkuutta koskevat kysymykset ja niiden vastaukset.

Tutustu sopimuspohjiin verkossa:

>> Uusi asiakassopimus
>> Vanha sopimus