Uutiset

Taiteen jälleenmyyntien tulevat raportointipäivät

Taidemarkkinoiden ammattilaiset ilmoittavat kuvataiteen teosten jälleenmyynnit Kuvastolle. Jälleenmyyntikorvauksen hallinnoinnin helpottamiseksi myyntitiedot otetaan vastaan neljännesvuosittain.

Seuraava raportointipäivä on tiistaina 15.11.2016, jolloin ilmoitetaan ajanjaksolla 1.7.-30.9.2016 myydyt teokset. Loppuvuoden myynnit ilmoitetaan vuodenvaihteen jälkeen tammikuussa. Koska raportointipäivä osuus silloin sunnuntaille, otetaan selvityksiä vastaan vielä maanantaina 16.1.2017. Jos selvityksiä ei ole toimitettu Kuvastolle neljännesvuosittain, voi tiedot koko vuoden osalta toimittaa Kuvastolle tammikuussa 2017.

Taidemyyjiä pyydetään tekemään ilmoitus Kuvastolle myös silloin, jos yrityksellä ei ole ollut taideteosten myyntejä. Ilmoitukset voi tehdä osoitteeseen: / p. 045 608 2901.

Kuvasto kerää tekijänoikeuskorvauksen kuvataiteilijoiden teosten jälleenmyynneistä, kun teoksen tekijänoikeus on voimassa, kun teoksen arvonlisäveroton myyntihinta on yli 255 euroa ja kun teoksen myyjänä, välittäjänä tai ostajana on taidemarkkinoiden ammattilainen.

Jälleenmyynnit ilmoitetaan Kuvastolle e-asioinnin sähköisellä lomakkeella. Lisätietoa korvauslajista Kuvaston sivuilla.