Uutiset

VISEK-apurahojen hakuaika aikaistuu – haku alkaa 31.10.!

Pauliina Salminen, La Maison Blanche. Teos on saanut VISEK 2015-tukea.

Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEKin jokasyksyinen apurahahakuaika aikaistuu ja lyhenee. Tänä vuonna VISEK 2016 -apurahat ovat haettavissa aiemmasta poiketen 31.10.–30.11.2016. Myös jaettavan tuen määrä kasvaa: apurahoja jaetaan yhteensä 55 000 euroa.

Kuvaston yhteydessä toimiva VISEK jakaa tukea taiteilijoille audiovisuaalisen sekä digitaalisen kuvataiteen tekemisen edistämiseen. VISEK-apurahaa haetaan Kuvaston verkkosivujen kautta. Haku alkaa maanantaina 31. lokakuuta, jolloin myös hakuilmoitus julkaistaan Kuvaston sivuilla.

Tekijänoikeudellista apurahaa

VISEK-tuki on tekijänoikeudellista apurahaa, joka perustuu pääosin opetus- ja kulttuuriministeriön maksamaan hyvitysmaksuun. Maksu on korvausta tekijänoikeuslain sallimasta, yksityiseen käyttöön tarkoitetusta kopioinnista. Aiemmin yksityinen kopiointi korvattiin tekijöille tallennusvälineistä suoritetulla ns. kasettimaksulla. Vuodesta 2015 lähtien yksityinen kopiointi on hyvitetty suoraan valtion budjetista. VISEK jakaa kollektiivisesti maksetun tekijänoikeuskorvauksen taiteilijoille apurahojen muodossa.