Uutiset

Apurahoja taiteilijoille: VISEK 2016 -apurahat haettavissa marraskuun loppuun mennessä

Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEK:in apurahat ovat haettavissa maanantaista 31. lokakuuta alkaen. Tukea taiteilijoille on tänä vuonna jaossa yhteensä 55 000 euroa. Apurahojen hakuaika on 31.10. – 30.11.2016.

Kenelle:
Kuvaston yhteydessä toimiva VISEK jakaa apurahoja ammattitaiteilijoille ja –taiteilijaryhmille. Apurahaa voivat tällä kertaa hakea myös ne taiteilijat, jotka ovat edellisessä haussa saaneet VISEK-tukea. Huomaathan kuitenkin, että apurahapäätöksissä otetaan huomioon, onko mahdollisesta VISEK-apurahan käytöstä tehty selvitys.

Mihin tarkoitukseen:
VISEK myöntää tukea tuotanto- ja esityskuluihin sekä työskentelyyn. Tuen kohteita voivat olla muun muassa videotaide, kokeellinen elokuva, verkossa oleva taideteos tai materiaaliltaan katoavan taideteoksen audiovisuaalinen taltiointi, kuten näyttely- tai teostaltiointi. Tukea myönnetään pääsääntöisesti pieniin ja keskisuuriin projekteihin. Sen sijaan opintoihin, matkakuluihin sekä aputyövoiman palkkakuluihin apurahaa ei pääsääntöisesti myönnetä.

Hakuohjeet:
Sähköisen lomakkeen täyttämisen lisäksi sinun tulee liittää hakulomakkeeseen yksi liite (1 pdf-tiedosto), joka sisältää cv:n, työ- ja rahoitussuunnitelman sekä kuvia teoksista tai suunnitteilla olevista teoksista. Liitetiedosto tulee nimetä: sukunimi_etunimi.pdf

> sähköinen hakulomake

Mahdollisen dvd-näytteen voit lähettää postitse osoitteeseen Kuvasto ry, Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki (viimeisen päivän postileima riittää). Jos haluat aineiston palautettavan sinulle takaisin, liitäthän mukaan palautuskuoren postimerkkeineen.

Apurahapäätöksen jälkeen:
Apurahansaajien nimet julkaistaan Kuvaston verkkosivuilla tammikuussa 2017, ja saajille ilmoitetaan päätöksestä henkilökohtaisesti sähköpostilla.

VISEK:in nimi pyydetään mainitsemaan apurahan avulla toteutetun teoksen yhteydessä, esimerkiksi sen loppu-/esittelyteksteissä tai näyttelykutsussa. Apurahansaajana sinun tulee toimittaa lisäksi lyhyt, vapaamuotoinen selvitys apurahan käytöstä vuoden 2017 loppuun mennessä osoitteeseen tai Kuvasto ry, Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki.

Tiedustelut:
Koordinaattori Maria Laitinen, , p. 045 608 2901