Artikkelit

Kuvataiteilija Laura Impola: Yhdessä pystymme muuttamaan asenteita

Laura Impola: Karhukopla-installaatio, 2015. Kuva: Miska Allonen

Kuvastoon vuonna 2015 liittynyt Laura Impola (s. 1988) on koulutukseltaan neuleartesaani ja kuvataiteilija. Hänen työskentelytekniikoitaan ovat tekstiili- ja käsityöpohjaiset nykytaiteen veistotekniikat sekä tilalliset teokset. Taiteellisen työnsä ohessa Impola toimii Tehonrakentajat-taiteilijaryhmässä sekä taiteilijavetoisessa Tampereen Taidehallissa (ent. Tesoman Taidehalli).

Hei Laura, miksi liityit Kuvastoon?

Liityin Kuvastoon, koska näyttelykorvaukset ovat tärkeä asia kaltaisilleni tekijöille. Tilallisten teosten ansaintalogiikka on haastavaa ilman näyttelykorvauksia. Kuitenkin taiteilijan rooli taidenäyttelyn järjestämisessä on korvaamaton.

Mitä toivoisit Kuvastolta?

Toivon, että Kuvasto edistää kuvataiteen asemaa. Olisi kohtuullista, että kuntien ja kaupunkien budjeteissa olisi taidenäyttelyihin varattu niin paljon rahaa, että taiteilijoille voitaisiin maksaa näyttelykorvauksia kaikissa kunnan tai kaupungin ylläpitämissä näyttelytiloissa. Usein taidelaitoksen henkilökunta ymmärtää taiteen arvon, mutta päättäjiltä saattaa jäädä näkemättä, kuinka paljon työtä ja rahaa taiteilija panostaa omiin näyttelyihinsä. Tässä Kuvasto voisi toimia aktiivisesti valistavana tahona.

Suosittelisitko Kuvastoa muille?

Voisin suositella Kuvastoa muillekin. Itse en ole vielä ehtinyt saada Kuvastosta konkreettista hyötyä, mutta uskon, että mitä useampi taiteilija tekee työtään näkyväksi, sitä paremmin pystymme muuttamaan asenteita!

Laura Impola
Asuu ja työskentelee Tampereella. Kuvaston asiakas vuodesta 2015. www.lauraimpola.wordpress.com

Mitä Kuvasto tekee ja miksi kuvataiteilijoiden kannattaa liittyä Kuvastoon? Kysy Kuvastolta torstaina 14.4. klo 14 suorassa Periscope-lähetyksessä tai lähetä kysymyksesi ennakkoon osoitteeseen: . Otsikoi viestisi silloin ”Kysy Kuvastolta”.

Lue lisää Kuvaston asiakkuudesta täällä