Artikkelit

Johanna Naukkarinen: Kuvastosta hyötyä aloittelevalle kuvataiteilijalle

Kuva: Johanna Naukkarinen

Kuvaston asiakkaaksi viime vuonna liittynyt valokuvataiteilija Johanna Naukkarinen (s. 1988) valmistuu tänä keväänä Turun Taideakatemiasta. Naukkarisen lopputyönäyttely Suuri Hysteria avautui viime viikolla Turun taidemuseon Studiossa.

Miksi liityit Kuvastoon?

Lopputyönäyttelyni on esillä Turun taidemuseon Studiossa ja sen suunnitteluvaiheessa kuulin Kuvaston asiakkuudesta museon henkilökunnalta ja koululla pidettävällä luennolla. Kiinnostuin Kuvaston toiminnasta ja päätin liittyä, jotta saisin tekijänoikeuskorvauksia näyttelyni töistä. Aloittelevana kuvataiteilijana en ollut tiennyt, että korvauksia on mahdollista saada museonäyttelyistä.

Mitä toivoisit Kuvastolta?

Toivon Kuvastolta apua tekijänoikeusasioissa, jotka koskevat tulevia näyttelyitä ja myytyjä töitä. Toivon, että Kuvasto hoitaa asiantuntemuksellaan tekijänoikeuksiin liittyvän kommunikaation ja maksujen perimisen, sillä taiteilijalle saattaa eteen tulla tilanteita, joissa hän ei tiedä oikeuksiaan.

Suosittelisitko Kuvaston asiakkuutta myös muille?

Kyllä. Uskon että Kuvastosta on hyötyä kaikille kuvataiteilijoille, erityisesti niille, jotka vasta opettelevat alan käytäntöjä.

 

Mitä tekijänoikeusjärjestö Kuvasto tekee ja miksi Kuvasto-asiakkaaksi kannattaa liittyä? Kysy Kuvastolta suorassa Periscope-lähetyksessä torstaina 14.4. klo 14 tai lähetä kysymyksesi ennakkoon osoitteeseen: . Otsikoi viestisi silloin ”Kysy Kuvastolta”.

Johanna Naukkarinen
Asuu ja työskentelee Turussa. Kuvaston asiakas vuodesta 2015. www.cargocollective.com
Suuri Hysteria -näyttely Turun taidemuseossa 1.4.–8.5.2016. www.turuntaidemuseo.fi 

Lue lisää Kuvaston asiakkuudesta täällä.