Uutiset

Näyttelykorvaushinnoittelun siirtymäaika päättynyt

Kuvaston näyttelykorvaushinnoittelun siirtymäaika päättyi 31.12.2015. Siirtymäajan päättyminen muuttaa vuonna 2015 voimassa ollutta kuvataiteilijan maksimikorvausta. 1.1.2016 alkaen kuvataiteilijan näyttelykorvaus on maksimissaan 5 000 euroa. Maksimikorvaus huojentaa näyttelykorvausta silloin, kun taiteilijalla on näyttelyssä esillä lukuisia teoksia. Muilta osin näyttelykorvauksen hinnoittelu pysyy ennallaan.

Kuvaston näyttelykorvaushinnoittelua uudistettiin keväällä 2015, minkä jälkeen hinnoittelussa noudatettiin siirtymäaikaa vuoden loppuun asti. Siirtymäaikana kuvataiteilijan näyttelykorvaus oli enintään 3 000 euroa. Siirtymäajan jälkeen 3 000 euron maksimikorvausta sovelletaan edelleen vuonna 2015 avautuneisiin näyttelyihin, joiden kesto ajoittuu suurimmaksi osaksi viime vuoden puolelle.

Kuvataiteilijat ovat oikeutettuja tekijänoikeudelliseen näyttelykorvaukseen, kun näyttelyssä on esillä taiteilijan omistuksessa olevia teoksia. Kuvasto kerää näyttelykorvauksen edustamiensa taiteilijoiden puolesta näyttelyjärjestäjien ilmoitusten perusteella.

Lisätietoa: näyttelykorvaus, hinnasto