Uutiset

Uusi näyttelykorvaushinnasto Kuvaston sivuilla

Kuvataiteilijoiden näyttelykorvauksia koskeva uusi hinnasto on nyt päivitetty Kuvaston sivuille. Uudessa mallissa korvauksen muodostumiseen vaikuttaa näyttelyn keston lisäksi myös museon ja näyttelytilan kävijämäärä. Hinnantarkistuksen vuoksi perushintoihin tulee toukokuussa 2,5 prosentin korotus. Uusi hinnasto astuu voimaan 1.5.2015.

Näyttelyn kestoa koskevat aikamääreet muuttuvat siten, että teoskohtaiset perushinnat kattavat jatkossa kaksi kuukautta kestävän näyttelyn. Kävijäkerroin perustuu puolestaan museon ja näyttelytilan edellisvuoden kokonaiskävijämäärään. Tänä vuonna huomioidaan siten vuoden 2014 kävijämäärät.

Taiteilijakohtainen maksimikorvaus nykyisessä muodossaan poistuu hinnastosta. Jatkossa kuvataiteilijan maksimikorvauksen perushinta on 1 615 €, johon lisätään sekä kävijä- että näyttelyn kestoa koskeva aikakerroin. Vuoden 2015 loppuun asti maksimin suhteen noudatetaan kuitenkin siirtymäaikaa, jolloin taiteilijakohtainen korvaus voi maksimissaan olla 3 000 euroa.

Kuvataiteilijan minimikorvaus on uudessa hinnastossa 120 euroa. Minimikorvaus ei koske kuitenkaan ryhmänäyttelyitä, joissa on mukana yli 20 taiteilijaa.

Uutta hinnastoa sovelletaan näyttelyihin, jotka avautuvat 1. toukokuuta jälkeen.

Tutustu uuteen hinnastoon tarkemmin Hinnastossa. Näyttelykorvauksesta voit lukea lisää täällä.