Artikkelit

Kuvaston kesätärpit taiteen ystäville

Söderlångvikin kartanon päärakennus. Kuva: Niclas Warius / Söderlångvikin museo.

Mietitkö, missä näyttelyissä taiteen ystävän kannattaa tänä kesänä vierailla? Entä minne kuvastolaiset itse suuntaavat lomillaan?

Kesä-Suomi tarjoaa runsaasti kesänäyttelyitä, jotka ovat erinomainen tapa nauttia kuvataiteesta ja tutustua samalla erilaisiin paikkakuntiin ympäri maata. Taiteen lisäksi idylliset ympäristöt, joissa näyttelyitä järjestetään, ovat osa kulttuurielämystä.

Myös me kuvastolaiset olemme ahkeria kesänäyttelyiden kävijöitä. Ennen lomille suuntaamista kokosimme Kuvasto-tiimin parhaat kesävinkit ja suositukset kotimaan taidekohteista. Tutustu alla suosituksiimme ja suunnittele oma kierroksesi taiteen parissa!

”Kesäkuussa avautui paljon kiinnostavia kesänäyttelyitä hienoissa ympäristöissä, esim. Taidekeskus Purnun nykytaiteen kesänäyttely Orivedellä. Haluan ehdottomasti nähdä myös Helsingissä Didrichsenin taidemuseon Embassy of EGS -kesänäyttelyn.” – toiminnanjohtaja Tommi Nilsson

”Toivon ehtiväni vierailulle Aalto2-museokeskukseen kotikaupunkiini Jyväskylään, jossa parhaillaan on esillä Alvar Aallon arkkitehtuuriperinnön ja skeittikulttuurin yhteyttä esittelevä The Pool -näyttelykokonaisuus. Kesän lukuisista kesänäyttelyistä haluan ehdottomasti suositella Joutsassa sijaitsevan Taidelaitos Haihatuksen 25-vuotisjuhlanäyttelyä.” – palvelukoordinaattori Meri-Maaria Kiianmaa

”Kesävinkkini on Mäntän kuvataideviikot, jonka Puhallus-näyttely tarjoaa laajan katselmuksen nykytaiteeseen. Itse aion vierailla tänä kesänä Hartolassa, Taidesalonki Talvion kesänäyttelyssä.” – tilitys- ja tiedonhallintapäällikkö Hanne Heinonen

”Jos kesäretkesi kulkee Kemiönsaaren kautta, suosittelen poikkeamaan Amos Andersonin Söderlångvikin kartanossa, jossa tämän kesän taiteilijavieraana on kuvanveistäjä Emma Helle. Kartanon päärakennuksen vieressä kohoavalta kalliolta avautuu muuten huikea näkymä merenrantaan. Fiskarsin ruukki sijaitsee lähellä perheemme kesämökkiä, joten vierailen Onoman kesänäyttelyssä myös tänä kesänä.” – asiakas- ja viestintäpäällikkö Kati Pelkonen

Näyttelyiden tiedot

Embassy of EGS, Didrichsenin taidemuseo 25. elokuuta saakka 
Havainto, Taidekeskus Purnu 11. elokuuta saakka
Puhallus, Mäntän kuvataideviikot 31. elokuuta saakka
Kesä 2024, Taidesalonki Talvio 17. syyskuuta saakka
The Pool, Aalto2 15. syyskuuta saakka
Haihatus 25, Haihatus 25. elokuuta saakka
Hauras, Fiskars Village Art & Design Biennale 1. syyskuuta saakka
Emma Helle – Kesävieraat, Söderlångvikin museo 30. syyskuuta saakka

Kuvaston asiakaspalvelu on kiinni heinäkuussa 15.–31.7.2024. Arkeen palaamme 1. elokuuta. Toivotamme hyvää & taiteentäyteistä kesää!