Uutiset

Etäkahvien aiheena sopimukset: miten sovin tekijänoikeuksista?

Haluatko syventää ymmärrystäsi tekijänoikeuksista ja saada käytännön vinkkejä sopimustekstien laatimiseen? Ilmoittaudu mukaan helmikuun aamukahveillemme.

Kuvaston etäkahveilla tiistaina 6. helmikuuta keskitymme erilaisiin sopimusteksteihin, joihin kuvataiteilijat törmäävät sopiessaan esimerkiksi näyttelyistä, tilausteoksista tai luovuttaessaan käyttöoikeuksia teostensa kuviin. Sopimusten tekijänoikeuspykälät vaihtelevat suuresti sopimusten luonteen mukaan. Tekstissä saattaa usein vilistä vieraita, juridisia termejä, joiden käytännön vaikutukset voivat jäädä epäselviksi. Webinaarissa saat tietoa, miten hallitset oikeuksiasi.

Tilaisuus sisältää lyhyen tietoiskun sopimuksissa usein käytettävistä keskeisistä tekijänoikeuskäsitteistä. Vierailevana asiantuntijana kuullaan kuvanveistäjä Noora Schroderusta, joka valaisee termejä käytännön esimerkkien avulla.

Aamukahveilla opit, miten välttää mahdollisia sudenkuoppia sopimusneuvotteluissa, ja tiedostat päätösten seuraukset. Saat myös konkreettisia vinkkejä.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 5.2.  >> ilmoittautumislomake

Virtuaalikoulutus toteutetaan Zoomissa, joka ei edellytä sovelluksen lataamista omalle koneelle, vaan voit liittyä tilaisuuteen suoraan selaimesta. Ohita tällöin sovelluksen lataaminen ja klikkaa selainikkunassa näkyvää linkkiä ”join from your browser”. Linkin tilaisuuteen lähetämme ilmoittautuneille sähköpostitse ennen tilaisuutta.

Virtuaaliset aamukahvit -tilaisuus visuaalisen alan taiteilijoille

Aika: tiistai 6.2.2024 klo 9–10
Paikka: Zoom

Kuvaston virtuaaliset aamukahvit -webinaarisarjassa teemme Kuvaston toimintaa ja tekijänoikeuksia tutummaksi taiteilijoille. Koulutustilaisuudet on suunnattu ensisijaisesti Kuvastoon kuuluville taiteilijoille. Huom. virtuaalitilaisuuksia ei tallenneta.