Uutiset

Joulun aika Kuvastossa

Miljoonan puun talkoot. Kuvitus: Sanna Pelliccioni © Kuvasto 2023

Kuvaston toimisto hiljenee joulun ajaksi. Asiakaspalvelumme on avoinna jälleen 2.1.2024 alkaen.

Joulun aikana Kuvaston asiakaspalvelu on kiinni 22.–29. joulukuuta. Arkeen palaamme tiistaina 2. tammikuuta normaalein aukioloajoin. Joulun välipäivinä lähetetyt lupahakemukset ja näyttelyilmoitukset käsittelemme tammikuun alussa.

Kuvaston joulukorttivarat osoitimme tänä vuonna Miljoonan puun talkoisiin lahjoittamalla hankkeelle 150 taimea. Haluamme tuoda esiin taiteen roolia ilmastonmuutoksessa. Hanke tarjoaa konkreettisen tavan vaikuttaa ympäristöön ja edistää kestävää kehitystä. Osallistuimme toukokuussa 2023 istutustalkoisiin toimiston virkistyspäivänä, ja kannustamme myös muita taide- ja kulttuurialan toimijoita ympäristötekoihin.

Miljoonan puun talkoot on osallistava projekti, jossa puiden istuttaminen, ilmastonmuutoksen hidastaminen ja taide kohtaavat. Talkoiden tavoitteena on istuttaa Suomeen milljoona puuta sekä rakentaa puita istuttamalla hiljaisia tiloja, jotka luovat vehreyttä, lisäävät hyvinvointia ja auttavat luonnon monimuotoisuuden suojelemisessa. Talkoiden taustalla on taiteilija Nina Backmannin Silence Project -kokonaisuus. Jokaisenoikeudesta inspiraationsa saanut Silence Project nostaa esiin hiljaisuuden, tilan ja luonnon merkitystä ja sen vaikutusta suomalaiseen kulttuuriin, arvoihin ja identiteettiin.

Kiitämme Kuvaston kumppaneita, asiakkaita ja taiteilijoita hyvästä yhteistyöstä ja toivotamme rauhallista joulua sekä vihertävää uutta vuotta!