Uutiset

Kuvataiteen vuoro -vaalipaneeli Helsingissä 16.3.2023

Kuvassa tapahtumatiedot ja järjestäjien logot sekä kuvituskuva, jossa kuvanveistäjä veistää kuopan pohjalla lohkareesta seteliä, kuopan yläpuolella maan pinnalla on valmiita veistoksia ja kolikkokasoja, joista vierii yksittäisiä kolikoita onkaloa pitkin kohti kuopan pohjaa ja taiteilijaa.

Miten kuvataiteen rahoituskuoppa voidaan täyttää tulevalla hallituskaudella? Miten puolueet aikovat vahvistaa kuvataidealan toimintaedellytyksiä ja taiteilijoiden asemaa? Millaista kulttuuripolitiikkaa ehdokkaat haluavat edistää?

Tervetuloa seuraamaan Kuvataiteen vuoro -vaalikeskustelua, jossa kuullaan eduskuntavaaliehdokkaiden ajatuksia suomalaiselle kuvataiteelle tärkeistä tavoitteista. Vaalipaneelin järjestävät Suomen Taiteilijaseura, Frame, Kuvasto ja Kansallisgalleria.

Paneeli järjestetään Kiasma-teatterissa Helsingissä torstaina 16.3. klo 17.00–18.00. Mukana paneelissa ovat Anders Adlercreutz (RKP), Maria Guzenina (SDP), Veronika Honkasalo (vas), Saara Hyrkkö (vihr), Silvia Koski (PS), Sari Sarkomaa (kok) sekä Samuel Sylf (kesk). Keskustelua moderoi Suomen Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Annukka Vähäsöyrinki.

Kuvataiteen vuoro -vaalipaneeli

Aika: Torstai 16.3. klo 17.00–18.00
Paikka: Kiasma-teatteri, Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

* Paneelin osallistujalistaa päivitetty perjantaina 10.3.