Kampanjat

Auta Ukrainaa – osallistu Kuvaston joulukampanjaan

Marika Maijalan piirros Hiirenhiljaista, jossa Ukrainan lipun väreihin sonnustautunut hiiri kantaa lyhtyä pimeässä, lumettomassa metsämaisemassa.

Marika Maijala, Hiirenhiljaista © Kuvasto 2022

Kuvaston Hiirenhiljaa-joulukampanja Ukrainan hyväksi käynnistyy 18. marraskuuta. Sähköisellä ja paperisella tervehdyksellä osoitat saajalle tukesi ukrainalaisille.

Pitkittyneen konfliktin vuoksi Ukraina ja ukrainalaiset tarvitsevat edelleen monenlaista apua kriisin keskellä ja myöhemmin jälleenrakentamisessa. Kuvaston joulukampanjalla haluamme osoittaa tukea sodasta kärsiville, hädänalaisille ihmisille. Marraskuussa käynnistyvä Hiirenhiljaa-kampanja jatkuu aina jouluun saakka, ja sen tuotot ohjataan lyhentämättömänä avustusjärjestöjen hätäaputyöhön Ukrainassa.

Joulukampanjan tervehdyksen kuvituksesta on vastannut kuvittaja, kuvataiteilija Marika Maijala.

Kuvituksessa hiiri kantaa toivon lyhtyä, Ukrainalle ja meille kaikille. Haluan uskoa, että pimeimmänkin pimeän läpi on mahdollista mennä yhdessä.

Osallistuessasi kampanjaan saat Hiirenhiljaa-tervehdyksen, josta voit valita joko sähköisen tai sähköisen ja painettavan version. Oston yhteydessä voit myös itse vaikuttaa, mille järjestölle tuki osoitetaan.

Hiirenhiljaa-tervehdys

Digitaalinen Hiirenhiljaa-tervehdys, 25 €
Haluatko lähettää ystävillesi ja tutuillesi sähköisen tervehdyksen? Digitaalisen, vaakamuotoisen Hiirenhiljaa-tervehdyksen voit välittää sähköpostitse tai somessa.

Digitaalinen & painettava Hiirenhiljaa-tervehdys, 50 €
Valitsemalla 50 euron arvoisen paketin saat sähköisen tervehdyksen lisäksi painokelpoisen digitiedoston, jolla voit painattaa postikortteja max 20 kpl.

Marika Maijalan kuvituksessa Ukrainan lipun väreihin sonnustautunut hiiri kantaa lyhtyä synkänpimeässä, lumettomassa maisemassaja kuun loistaessa taivaalta.
Marika Maijalan Hiirenhiljaista-kuvituksen postikortti on kooltaan A6 (10,5 x 14,8 cm). © Kuvasto 2022

Miten osallistut kampanjaan

Maksa valitsemasi tervehdys Kuvaston tilille:  FI76 1572 3000 2008 73 / Nordea Bank Oyj (SWIFT-koodi: NDEAFIHH)

Lisää viestikenttään ”Hiirenhiljaa/oma nimesi”. Ota kuva maksusuoritteestasi tai kuitista ja lähetä tosite osoitteeseen . Laita viestiin otsikoksi ”Hiirenhiljaa”. Alla olevasta listasta voit valita, mille järjestölle haluat osoittaa tukea. Mainitse järjestön nimi viestissäsi.

Viestin vastaanotettuamme toimitamme valitsemasi tervehdyksen sinulle sähköpostitse tarkempien ohjeiden kera. Huomaathan, että vastaamme viesteihin Kuvaston toimiston aukioloaikojen (klo 9–15) puitteissa. Kampanja on voimassa 18.11.–23.12.2022.

Avustusjärjestöt:

Ukrainian Emergency Art Fund – ukrainalainen järjestö tukee taiteilijoita ja kulttuurialan ammattilaisia Ukrainassa. https://ueaf.moca.org.ua
Suomen Punaisen Ristin katastrofirahasto – Punaisen Risti jakaa apua kriisin uhreille Ukrainassa ruokaa, vettä, lääkkeitä ja suojaa. https://www.punainenristi.fi
Pelastakaa lapset ry – järjestö toimittaa hätäapua, kuten ruokaa, vettä ja vaatteita, ukrainalaisille lapsille ja heidän perheilleen. https://www.pelastakaalapset.fi
Unicef Suomi – maailman suurin lastenjärjestö auttaa lapsia paikan päällä Ukrainassa ja sen naapurimaissa. https://www.unicef.fi
Kirkon Ulkomaanapu – avun turvin ukrainalaisille annetaan mm. hätäapuna vettä, ruokaa, suojaa ja muita perustarvikkeita. https://www.kirkonulkomaanapu.fi 
UN Women Suomi – YK:n tasa-arvojärjestö auttaa Ukrainan naisia ja heidän perheitään. https://unwomen.fi

Marika Maijala

Marika Maijala (s. 1974) on kuvittaja, kirjailija, kuvataiteilija ja animaattori. Tällä hetkellä hän työskentelee Harakan saaren Taiteilijatalossa ja opiskelee maalausta Vapaassa Taidekoulussa Helsingissä. Maijalan monipuoliseen tuotantoon kuuluu kuva- ja taiteilijakirjoja, maalauksia, piirustuksia, tekstejä, animaatioita, videoita, installaatioita sekä kuvituksia julkisiin tiloihin. Maijala on saanut useita palkintoja ja ehdokkuuksia työstään kuvittajana, esimerkiksi Rudolf Koivu -palkinnon parhaasta lastenkirjakuvituksesta kahdesti (2009 ja 2019) sekä Kuvitustaiteen valtionpalkinnon vuonna 2020. Hänen kuvituksiaan ja tarinoitaan on julkaistu lähes 20 eri maassa.