Uutiset

Kuvaston nimi muuttui

Kuvaston nimi on muuttunut 14. syyskuuta. Uusi nimemme on Kuvasto visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusjärjestö ry.

Vuonna 1987 perustetun Kuvaston virallinen nimi on ollut 35 vuoden ajan Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys Kuvasto ry. Syksyllä 2021 yhdistyksen vuosikokous teki päätöksen nimen muuttamisesta, ja uusi nimi astui voimaan Kuvaston 35-vuotissyntymäpäivän jälkeen 14.9.2022.

Kuvasto tunnetaan taiteilijoiden ja teosten käyttäjien keskuudessa ennen kaikkea Kuvastona. Arkiviestinnässä olemme käyttäneet jo pitkään lyhyempiä nimiä ”tekijänoikeusjärjestö Kuvasto” ja ”Kuvasto ry”. Somessa käytössämme on myös nimiversio ”Kuvasto – kuvataiteen tekijänoikeusjärjestö”. Uudistuksen jälkeen virallinen nimi on yhdenmukainen myös sen arkikäytön kanssa.

Päivitämme uuden nimen nettisivuillamme ja muissa sovelluksissa syyskuun aikana.