Uutiset

IPR University Center: Luovien alojen ansaintalogiikan murros –kysely taiteilijoille

Pandemian vauhdittama digitalisaatio muuttaa taiteellista työtä, työn tulosten julkistamista ja levittämistä sekä tapahtumien järjestämistä luovilla aloilla. IPR University Center selvittää taiteilijoille suunnatulla kyselyllä pandemian ja digitalisaation tuottamia muutoksia.

IPR University Center toteuttaa opetus- ja kulttuuriministeriön tuella selvityksen Luovien alojen ansaintalogiikan murros. Sen tarkoituksena on selvittää, kuinka merkittävinä pandemian ja digitalisaation tuottamat muutokset luovilla aloilla koetaan – erityisesti tekijöiden tulovirtojen kannalta ja tekijänoikeuden haltijoiden näkökulmista. Nähdäänkö digitalisaatio positiivisena kehityksenä ja missä määrin pandemian aikaiset uudet toimintatavat voivat jäädä pysyvämpään käyttöön?

Selvitys tuottaa tietoa pandemian tuomista muutoksista, digitalisaatiosta ja niihin liittyvistä tekijänoikeuskysymyksistä. Taiteilijoiden omien kokemusten lisäksi kyselyllä selvitetään vastaajien yleisiä näkemyksiä digitalisoitumisesta ja pandemia-ajan toiminnan ja tulovirtojen muutoksista.

Vastaa kyselyyn 30.4. mennessä.

Vuoden 2022 aikana toteutettavan hankkeen rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö, ja sen tuloksista järjestetään kaikille avoin seminaari loppuvuodesta. Selvityksen laatii tutkija Tuomas Mattila (Helsingin yliopisto).

Aiheesta muualla:

Hankkeen esittely IPR Universityn Centerin nettisivuilla