Artikkelit

Tuntemattomat taiteilijat

Maksamme tekijänoikeuskorvauksia vuosittain sadoille taiteilijoille ja edesmenneiden taiteilijoiden oikeudenhaltijoille. Joskus korvausten maksamista viivästyttävät oikeudenhaltijoiden tiedoissa tapahtuneet muutokset. Kuvaston nettisivuille olemme koonneet listan taiteilijoista, joiden osalta kaipaamme lisätietoja.

Käytämme vuosittain paljon aikaa oikeudenhaltijoiden ja heidän tietojensa selvittämiseen, jotta korvaukset on mahdollista tilittää. Joskus korvauksen maksamista saattaa viivästyttää esimerkiksi tilinumeron vanhentuminen. Tarkistathan, puuttuvatko tietosi Kuvastolta. Onko listalla edesmenneitä taiteilijoita, joiden oikeudenhaltijat tunnet tai tiedät? Auta meitä tavoittamaan oikeat henkilöt jakamalla tieto etsinnästämme.

>> Tuntemattomat taiteilijat

Korvausten maksamiseen tarvittavat tiedot

Listalla olevilta taiteilijoilta tarvitsemme muun muassa seuraavia tietoja:

Elävät taiteilijat: henkilötunnus, yhteystiedot, tilinumero

Edesmenneet taiteilijat: syntymävuosi, kuolinvuosi (jos ei tiedossa) ja tieto perikunnan jäsenistä

Tietojen päivittäminen

Kuvassa teksti: "Löydätkö itsesi listalta tai kuulutko edesmenneen taiteilijan perikuntaan? Ota yhteyttä Kuvastoon".

Jos löydät itsesi listalta tai sinulla on tietoja, joista voisi olla meille apua, otathan yhteyttä osoitteeseen . Voit myös päivittää tietosi nettisivujemme henkilötietolomakkeella.

Huom. Jos et kuulu vielä Kuvastoon etkä ole liittymässä Kuvastoon, valitse lomakkeessa silloin ”sopimuslisenssikorvauksen saaja” hallinnoinnin laajuus -kohdassa. Keräämme tietyissä tilanteissa korvauksia kaikkien taiteilijoiden puolesta, kuten kuvataiteen jälleenmyynneistä, eikä korvausten saaminen edellytä Kuvasto-asiakkuutta. Kuvastoon liittyvien taiteilijoiden tulee lisäksi allekirjoittaa asiakassopimuksemme, joka löytyy henkilötietolomakkeen yhteydestä PDF-tiedostona.