Uutiset

Sopimus- ja neuvottelukoulutus taiteilijoille helmikuussa

Miten neuvotteluihin kannattaa valmistautua? Miten välttää ”hankalan tyypin” maine? Miten puhua rahasta? Kuvaston tarjoama sopimus- ja neuvottelukoulutus vahvistaa taiteilijoiden omaa neuvotteluosaamista.

Kuvataiteilijat joutuvat työnsä ohessa usein erilaisiin sopimus- ja neuvottelutilanteisiin. Tekijänoikeusjärjestönä vastaamme tekijänoikeuksiin liittyvistä sopimus- ja lupaneuvotteluista Kuvastoon kuuluvien taiteilijoiden puolesta, mutta monissa muissa asioissa taiteilija neuvottelee itsenäisesti. Taiteilijoille tarjoamallamme koulutuksella haluamme edistää parempaa neuvottelukulttuuria.

Lehtinen Legal Oy:n toimitusjohtaja Lottaliina Pokkisen vetämässä virtuaalikoulutuksessa kerrataan sopimus- ja tekijänoikeuden perusteita, tutustutaan erilaisiin neuvottelutyyleihin ja saadaan käytännön vinkkejä neuvotteluihin. Vinkkien avulla opit valmistautumaan neuvotteluun ja kiinnittämään huomiota selkeän sopimuksen tekemiseen.

Maksuton koulutus on tarkoitettu Kuvastoon kuuluville taiteilijoille ja sisältää kaksi tunnin (1 h) kestävää etätilaisuutta. Suosittelemme osallistumaan molempiin, mutta halutessasi voit osallistua vain yhteen.

TI 15.2. Klo 9–10 Sopimus- ja tekijänoikeuden perusteet
Koulutuksessa vastataan mm. seuraaviin kysymyksiin: Miten sopimus syntyy ja kuka saa tehdä sopimuksen? Mitä tekijänoikeuksista sovitaan ja mikä on sovitun korvauksen juridinen luonne? Mitä tapahtuu, jos sopimusta ei noudateta?

TI 1.3.2022 Klo 9–10 Luovan tekijän neuvottelutaidot
Koulutuksen sisältönä rakentava neuvottelutyyli, itselle luontainen käyttäytymistyyli ja käytännön vinkit neuvottelujen eri vaiheisiin.

Ilmoittaudu mukaan kumpaankin tilaisuuteen viimeistään maanantaina 14.2. nettilomakkeella. Lähetämme Zoom-linkin ennakkoon ilmoittautuneille sähköpostitse ennen tilaisuutta.

Lottaliina Pokkinen henkilökuvassa.
Lottaliina Pokkinen. Kuva: Toni Härkönen.

Lottaliina Pokkinen on auttanut maamme eturivin artisteja, kirjailijoita, kuvataiteilijoita ja muita luovien alojen tekijöitä heidän sopimusneuvotteluissaan jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Sopimus- ja neuvottelukulttuurin kehittäjänä Lottaliina on omassa intohimoammatissaan.