Uutiset

Kuvaston hallitukseen uusina jäseninä Reetta Gröhn-Soininen, Ilpo Koskela ja Hanna Maria Anttila

Kuvasto keskittyy ensi vuoden toiminnassa vaikuttamistyöhön ja sen rinnalla asiakaspalveluun. Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2022 vahvistettiin tiistaina 30. marraskuuta etänä pidetyssä syyskokouksessa. Kokouksessa vahvistettiin myös sääntömuutokset ja valittiin uusia jäseniä hallitukseen.

Ennakoimme Kuvaston toimintasuunnitelmassa vaikuttamistyön tarpeen kasvavan ensi vuonna. Teemme työtä taiteilijoiden oikeuksien hyväksi niin itsenäisesti kuin verkostojemme kautta kuvataidealan vaikuttavuuden kasvattamiseksi.

Vaikuttamisen keskiössä on koko luovalle alalle merkittävät, kansallisesti voimaan saatettava EU:n tekijänoikeusdirektiivi ja tekijänoikeuslain uudistus, josta annetaan esitys eduskunnalle aikaisintaan vuonna 2022. Rakenteiden vahvistamiseksi jatkamme vuonna 2020 aloitettua korvausten tilityksen uudistamista.

Sääntömuutoksina kokouksessa hyväksyttiin Kuvaston nimimuutos: Kuvasto visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusjärjestö ry. Jatkossa säännöt mahdollistavat myös etäosallistumisen yhdistyksen kokouksissa.

Uusia jäseniä erovuoroisten tilalle

Hallitukseen valittiin uudelleen erovuorossa olleet hallituksen jäsenet, Suomen Taiteilijaseuran edustaja Marja-Liisa Jokitalo ja Suomen Taidegraafikkoja edustava Johanna Pihlajamaa. Uusina jäseninä hallituksessa aloittavat Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton edustaja Reetta Gröhn-Soininen, Ilpo Koskela Sarjakuvantekijät ry:stä ja AV-arkin toiminnanjohtaja Hanna Maria Anttila. Hallituksen jäsenten toimikausi on kolme vuotta, mutta kausien määrälle ei ole asetettu säännöissä rajoituksia.

Kuvaston hallituksen jättävät vuodesta 2015 jäsenenä ollut Sarjakuvantekijöiden puheenjohtaja Timo Kokkila, SKjL:n edustaja Anne Lehtelä ja AV-arkin edustaja Kati Åberg. Kiitämme lämpimästi väistyviä  jäseniä kuluneiden vuosien työpanoksesta ja asiantuntijuuden jakamisesta taiteilijoiden tekijänoikeuksien edistämiseksi.

Kuvaston hallitus vuonna 2022:

Jaakko Rustanius (pj.)
Noora Schroderus, Suomen Kuvanveistäjäliitto
Sara Ahde, Valokuvataiteilijoiden Liitto
Hanna Maria Anttila, AV-arkki
Reetta Gröhn-Soininen, Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto
Marja-Liisa Jokitalo, Suomen Taiteilijaseura
Ilpo Koskela, Sarjakuvantekijät
Anu Miettinen, Muu ry
Mikko Paakkola, Taidemaalariliitto
Johanna Pihlajamaa, Suomen Taidegraafikot
Anna Rikkinen, Ornamo ry