Uutiset

Kopiosto: kuvantekijöille lainauskorvausta 1,6 miljoonaa euroa

Infograafi esittää valokuvaa, sarjakuvaa, kuvaa taideteoksesta, piirroskuvaa ja kansikuvaa.

Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto on tilittänyt kuvataiteen ja valokuvateosten tekijöille 1,6 miljoonaa euroa tekijänoikeuskorvauksia kirjastolainaamisesta. Korvauksenjako perustuu vuoden 2019 lainaustilastoihin.

Kuvataiteilijat voivat ilmoittautua kirjojen kuvantekijäksi ja korvauksensaajaksi Kopioston lainauskorvauspalvelussa. Uusimman lainauskorvauksen lisäksi jaossa on korvauksia aiemmilta vuosilta, vuosien 2016–2018 kirjastolainoista.

Kopioston lainauskorvauksen asiakaspalvelu (/p. 09–4315 2360) auttaa kaikissa lainauskorvausta koskevissa asioissa. Lisätietoa korvauksesta saat myös Kopioston sivuilta: kopisto.fi/lainauskorvaus.

Lainauskorvausta maksetaan kuntien ylläpitämissä yleisissä kirjastoissa ja korkeakoulukirjastoissa tapahtuvasta lainauksesta. Kuvantekijöiden lainauskorvaus kohdistuu eniten lainattuihin kirjoihin: korvausta saa noin 50 000 lainatuinta julkaisua.

Kopiosto jakaa lainauskorvauksia kuvantekijöille, Sanasto kirjailijoille ja kääntäjille ja Teosto musiikintekijöille.