Tiedotteet

Suomi elää luovuudesta -kampanjassa jo 4 500 tukijaa

”Suomi elää luovuudesta” -kampanjassa on jo mukana 4 496 nimekästä luovan työn tekijää ja kansalaista. Kesäkuun toisen viikon alkuun asti kampanja haastaa mukaan vetoamaan luovan työn arvostuksen puolesta: luovat alat ovat Suomelle kestävä kasvun mahdollisuus ja kansainvälisesti merkittävä elinkeino. Allekirjoittajat vaativat, että alaan kohdistuneet leikkaukset käännetään investoinneiksi.

Kampanjan vetoomuksen allekirjoittajina toimivat luovan työn tekijät kaikilta kulttuurin alueilta. Allekirjoittajien joukossa on vaikuttava joukko tunnettuja kasvoja, mukana ovat muun muassa:

M.A. Numminen

Mika Kaurismäki

Erja Lyytinen

Antti Tuuri

Suvi Teräsniska

Mr. Lordi

Erika Vikman

Atso Almila

Leena Lehtolainen

Edu Kettunen

Rinneradio

Benjamin

Virve Rosti

Pauli Hanhiniemi

Eppu Nuotio

Tomi Metsäketo

Raimo O Niemi

Nanna Susi

Susanna Mälkki

Mari Mantela

Raakel Lignell

Juha Itkonen

Petri Laaksonen

Dxxxa D

Eija-Liisa Ahtila

Jenni Toivoniemi

Seidi Haarla

Popeda

Jesse Kaikuranta

Anni Kytömäki

Selja Ahava

Hannaleena Heiska

Eicca Toppinen

Olavi Uusivirta

Kari Hotakainen

Antti Auvinen

Kuka tahansa luovan työn tekijä on tervetullut allekirjoittamaan vetoomuksen. Myös kuka tahansa kansalainen voi osoittaa tukensa vetoomukselle kampanjan sivuilla www.cday.fi.

Kuvataiteilija Hannaleena Heiska kertoo, miksi lähti mukaan.

Taiteen tekeminen ja kokeminen on ollut aikojen alusta saakka vahvasti sidoksissa ihmisyyteen. Tässä ajassa on entistä tärkeämpää panostaa inhimillisyyteen ja siihen, että meillä on mahdollisuus vapaasti tehdä ja kokea taidetta sen eri muodoissa.

Tiedustelut:
Sari Siikasalmi, , 050 352 1073
Kati Pelkonen, , 045 608 2900

Kampanjan mahdols Tekijänoikeusakatemia ry, johon kuuluvat mm. Teosto, Kopiosto, Gramex, Kuvasto ja Sanasto. Käytännön suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Kreab ja Helsinki 14.