Uutiset

Kuvaston syyskokouskuulumiset

Kuvaston maanantaina 30.11. etäyhteyksin pidetyssä syyskokouksessa vahvistettiin Kuvaston toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2021. Kuvaston toiminnan painopisteitä vuonna 2021 ovat yhteiskunnallinen vaikuttaminen, palveleva Kuvasto ja rakenteiden kehittäminen.

Kuvaston hallituksen puheenjohtaja Jaakko Rustanius esitteli kokouksessa Kuvaston sijoitusperiaatteet, jotka vuosikokous hyväksyi. Kokouksessa esiteltiin Kuvastossa käynnissä olevaa tekijänoikeuskorvausten tilityksen kehittämistyötä, jonka tavoitteena on saada korvaukset tilitettyä entistä tehokkaammin taiteilijoille ja oikeudenhaltijoille. Kokouksessa hyväksyttiin myös jakamatta jääneiden tekijänoikeuskorvausten käytön yleiset periaatteet tekijänoikeuden yhteishallinnointilain mukaisesti.

Hallituksesta erovuorossa olivat Valokuvataiteilijoiden liitto ry:n edustajana Sara Ahde sekä Ornamo ry:n edustajana Anna Rikkinen. Kummatkin edustajat valittiin uudelle kolmivuotiskaudelle.

Syyskokouksessa vahvistettiin Kuvasto ry:n hallitus, joka aloittaa työnsä 1.1.2021.

Kuvaston hallituksen jäsenet 2021:

Jaakko Rustanius (pj.)
Noora Schroderus, Suomen Kuvanveistäjäliitto
Sara Ahde, Valokuvataiteilijoiden Liitto
Marja-Liisa Jokitalo, Suomen Taiteilijaseura
Timo Kokkila, Sarjakuvantekijät
Anne Lehtelä, Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto
Anu Miettinen, Muu ry
Mikko Paakkola, Taidemaalariliitto
Johanna Pihlajamaa, Suomen Taidegraafikot
Anna Rikkinen, Ornamo ry
Kati Åberg, AV-arkki