Uutiset

Kopiosto: Lainauskorvauksia kuvantekijöille lokakuussa

Infograafit lainauskorvaukseen oikeutetuista kuvista, kirjastolainojen määrästä ja korvauksenjakoperiaatteesta ja jaossa olevasta lainauskorvausmäärästä

Kopiosto maksaa lainauskorvausta valokuvateosten ja kuvataiteellisten teosten tekijöille.

Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto on käynnistänyt korvauksenjaon kuvantekijöille vuoden 2018 kirjastolainauksista. Kopiosto maksaa lainauskorvaukset tekijöille lokakuun aikana niistä kirjoista, joista on tehty ilmoitus Kopiostolle tiistaihin 27.10. mennessä. 

Ilmoittaudu kuvantekijäksi Kopiostoon, jos olet tehnyt kuvia kirjoihin, jotka ovat olleet vuonna 2018 lainattavissa yleisissä kirjastoissa ja/tai korkeakoulukirjastoissa. Korvaukset maksetaan automaattisesti sellaisista julkaisuista, joiden tekijäksi olet ilmoittautunut jo aiemmin, eikä sinun tarvitse ilmoittautua niiden tekijäksi uudelleen. 

Voit tehdä tekijäilmoituksen myös lokakuun määräajan jälkeen, sillä korvausten seuraava maksupäivä on jo marraskuussa. Kopiosto maksaa avoimena olevia korvauksia tekijöille keskimäärin joka toinen kuukausi. 

Tarkistathan Kopioston lainauskorvauspalvelussa asiakastietosi, jotta Kopiosto voi maksaa korvaukset sinulle oikein. 

Kuvantekijöiden lainauskorvaus kohdistuu eniten lainattuihin kirjoihin: korvausta saa 50 000 lainatuinta julkaisua, joiden lainausmäärät kattavat keskimäärin 80 % kaikesta kirjastolainauksesta. Korvaukseen oikeutettuja kuvia ovat esimerkiksi piirroskuvitus, sarjakuva, kuva taideteoksesta, valokuva ja kansikuva. 

Lue lisää:

Lisätietoa lainauskorvauksesta Kopioston sivuilla
Kopioston uutinen lokakuun lainauskorvausjaosta