Uutiset

Tule mukaan myös poikkeusoloissa: ©-DAY-kampanja alkaa huhtikuussa

Luova työ lohduttaa ja ilahduttaa – aivan erityisesti nyt, kun elämme poikkeuksellisia aikoja. Lauantaina 25.4.2020 vietetään tekijänoikeuspäivää ja sitä ennen ©-DAY-viikkoa. Kutsumme nyt kaikki mukaan liputtamaan luovan työn arvon puolesta. Voit osallistua kampanjaan turvallisesti verkossa.

©-DAY kokoaa yhteen kaikki tekijänoikeuksia kunnioittavat toimijat vihreän värin eri sävyjen alle 20.–25.4.2020. ©-DAY-tunnusten ja sävyjen käyttö kertoo, että sitoudut luovan työn tekijöiden ja heidän oikeuksiensa kannalta vastuulliseen toimintatapaan. Kutsumme luovan työn ystävät ja erityisesti kaikki tekijät, esittäjät, oikeudenhaltijat mukaan kampanjaan sosiaalisen median kanavissa. Näytetään yhdessä, miten monta meitä on luovan työn puolella!

Miten mukaan?

Helpoiten liputat kampanjan puolesta sosiaalisessa mediassa.

FB-profiilikuvien ©-DAY-generaattori sekä somessa jaettavia valmiita postauksia jaetaan Facebookissa huhtikuun alusta lähtien Lyhty – luovan työn tekijät ja yrittäjät –sivun kautta. Käyttääksesi profiilikuvatunnusta sinun tulee tykätä sivusta joko organisaatiosi tai oman henkilökohtaisen tilin nimissä. Sen jälkeen saat tunnukset käyttöösi profiilikuvien muokkauksessa.

Myös LyhtyTwitter-profiili jakaa kampanjan materiaaleja. Linkit profiilikuviin ja sosiaalisen median materiaaleihin tulevat myös kampanjan sivuille www.cday.fi. Sivustolle tulee myös valmiita bannereita www-sivujen banneripaikoilla käytettäväksi – voit siis vihertää koko sivustosi!

Sähköisiin kanaviin linkitetään myös ©-DAY:sta mediassa julkaistuja juttuja – pyydämme jakamaan niitäkin eteenpäin.

Viherrä ikkunat ja tilat!

Kampanjan teemaan liittyen voit valaista tai värjätä muilla luovilla ratkaisuilla kotien, toimistojen tai kulttuuritalojen pintoja vihreäksi.

Jaa kuvia ja videoita ja kuvia vihreistä tiloista somessa tunnisteella #cday ja #tekijänoikeuspäivä. Poimimme julkaisut suoraan www.cday.fi -sivustolle ja aihetta seuraavien toimittajien tietoon.

Olethan mukana?

”Tehdään yhdessä ensimmäisestä ©-DAY:sta hieno digitaalinen tempaus luovan alan tekijöiden, yrittäjien ja esittäjien puolesta. Poikkeukselliset ajat tarvitsevat tulkkeja ja taiteilijoita: nyt tarvitaan elämyksiä, ajattelemisen aihetta, haastajia, viihdettä ja tunteiden välittäjiä. Jotta voimme nauttia tekijöiden työstä vastuullisesti, pidetään yhdessä huoli, että luovalla työllä on arvonsa, tekijänoikeus. Nyt ja tulevaisuudessa. Olethan mukana”, vetoaa kampanjan lähettiläs, musiikin tekijä Markus Nordenstreng.

Kampanjan mahdollistaa Tekijänoikeusakatemia ry, johon kuuluvat Teosto, Kopiosto, Gramex, Kuvasto, Sanasto ja APFI opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Käytännön koordinaatiosta vastaavat Kreab ja Helsinki 14 yhdessä mukaan lähtevien julkisten ja yksityisten kumppanien kanssa.

Katso lisää: www.cday.fi