Uutiset

Kuvantekijöiden lainauskorvaukset jaossa jälleen

Korvauksenjako vuoden 2017 kirjastolainauksista kuvantekijöille on käynnistynyt.

Jos olet tehnyt kuvia kirjoihin, jotka ovat olleet kyseisenä vuonna yleisissä ja/tai korkeakoulukirjastoissa lainattavissa, ilmoittaudu kuvantekijäksi lainauskorvauspalvelussa osoitteessa https://kopiostoextra.fi/lainauskorvaus.

Kopiosto maksaa korvaukset tekijöille vielä ennen joulua niistä kirjoista, joista tekijäilmoitus on tehty keskiviikkoon 18.12. mennessä. Sellaisista julkaisuista, joiden tekijäksi olet ilmoittautunut jo aiemmin, lainauskorvaus maksetaan automaattisesti, eikä sinun ole tarpeen lisätä tekijätietojasi.

Joulun alla maksetaan pääasiassa lainausvuotta 2017 koskevia korvauksia. Jos et ehdi ilmoittautua em. määräaikaan mennessä, voit tehdä sen lainauskorvauspalvelussa myöhemminkin. Lainauskorvauksia maksetaan useamman kerran vuodessa, ja seuraava maksupäivä on jo tammikuussa.

Tarkistathan lainauskorvauspalvelussa käyttäjätietosi ja verotietosi, jotta Kopiosto voi maksaa korvaukset sinulle, oikean veroprosentin mukaan.

Kuvantekijöiden lainauskorvaus kohdistuu eniten lainattuihin kirjoihin: korvausta saa lainausvuodesta riippuen 25 000–50 000 lainatuinta julkaisua, joiden lainausmäärät kattavat keskimäärin 75 % kaikesta kirjastolainauksesta. Korvaukseen oikeutettua kuvaa ovat esimerkiksi piirroskuvitus, sarjakuva, kuva taideteoksesta, valokuva ja kansikuva.

Korvausta  saavien julkaisujen joukko vaihtelee  vuosittain lainauksen mukaan. Nyt jaossa on lainausvuoden 2017 lisäksi korvauksia, jotka perustuvat vuosien 2014–2016  lainaustietoihin.

Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä Kopioston lainauskorvauksen asiakaspalveluun , p. 09 4315 2360.

Lainauskorvauksesta ja kuvantekijäksi ilmoittautumisesta saa lisätietoa Kopioston lainauskorvaussivustolta ja Kopioston lainauskorvauspalvelun Facebook-ryhmästä.