Uutiset

Kuvaston syyskokouskuulumiset

Kuvaston keskiviikkona 27.11. Tieteiden talossa pidetyssä syyskokouksessa vahvistettiin Kuvaston toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020, esiteltiin päivitetty strategia sekä valittiin Kuvaston hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet erovuoroisten tilalle. Vuosikokous valitsi hallituksen puheenjohtajaksi Jaakko Rustaniuksen kaudelle 2020–2022.

Hallituksesta erovuorossa olivat puheenjohtaja Jaakko Rustanius, Suomen Kuvanveistäjäliiton edustajana Noora Schroderus, Muu ry:n edustajana Anu Miettinen ja Taidemaalariliiton edustajana Mikko Paakkola. Kaikki edustajat valittiin uudelle kolmivuotiskaudelle.

Kuvaston kevätkokouksessa valittu nimitysvaliokunta valmisteli syksyn ajan puheenjohtajavalintaa.  Nimitysvaliokunta, jonka muodostivat Ilkka Pitkänen (Muu) puheenjohtajana, Joonas Ahlava (VTL), Marja-Liisa Jokitalo (TML), Johanna Pihlajamaa (STG) ja Tommi Nilsson Kuvaston tj sihteerinä, kartoitti ja haastatteli ehdokkaat sekä toimitti haastatteluaineiston vuosikokousedustajille etukäteen tutustuttavaksi.

Nimitysvaliokunta toi ehdolle vuosikokoukseen kaikki sille ilmoittautuneet ehdokkaat. Kuvaston hallituksen puheenjohtajaksi ehdolle asettuivat Ida Pimenoff (Valokuvataiteilijoiden Liitto), Jaakko Rustanius (Taidemaalariliitto) ja Noora Schroderus (Suomen Kuvanveistäjäliitto).

Nimitysvaliokunta järjesti kokouksessa paneelin, jossa ehdokkaita haastateltiin. Lisäksi kokousosallistujilla oli mahdollisuus kysyä kysymyksiä ehdokkailta niin suullisesti kuin kirjallisesti. Puheenjohtajavaali suoritettiin suljetulla lippuäänestyksellä. Kuvasto kiittää kaikkia ehdolle asettuneita, ja onnittelee uudelle kaudelle valittua puheenjohtajaa Jaakko Rustaniusta.

Syyskokouksessa vahvistettiin Kuvasto ry:n hallitus, joka aloittaa työnsä 1.1.2020.

Kuvaston hallituksen jäsenet 2020:

Jaakko Rustanius (pj.)
Noora Schroderus, Suomen Kuvanveistäjäliitto
Sara Ahde, Valokuvataiteilijoiden Liitto
Marja-Liisa Jokitalo, Suomen Taiteilijaseura
Timo Kokkila, Sarjakuvantekijät
Anne Lehtelä, Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto
Anu Miettinen, Muu ry
Mikko Paakkola, Taidemaalariliitto
Johanna Pihlajamaa, Suomen Taidegraafikot
Anna Rikkinen, Ornamo ry
Kati Åberg, AV-arkki