Uutiset

Kansainvälisestä yhteistyöstä voimaa – visuaalisen alan tekijänoikeusjärjestöt tapasivat

Visuaalisen alan kansainvälinen tekijänoikeuskokous järjestettiin Berliinissä 1.-2.10. Kokouksen järjesti maailmanlaajuinen tekijänoikeusjärjestöjen katto-organisaatio CISAC. Myös Kuvasto osallistui tapaamiseen, joka koosti yhteen visuaalisen alan tekijänoikeusjärjestöjen toimijoita ympäri maailmaa.

Kokouksessa kuultiin ajankohtaiset kuulumiset viideltä eri mantereelta. Keskeisiä teemoja olivat taiteilijoiden oikeudet ja rakenteiden kehittäminen kansainvälisen yhteistyön voimin. Kannustavana esimerkkinä kansainvälisestä yhteistyöstä toimii CISAC’n vuonna 2017 lanseeraama kampanja taiteen jälleenmyyntikorvauksen maailmanlaajuisesta tunnistamisesta. Jo viidellä mantereella vaikuttavaan kampanjaan liittyy uusia maita koko ajan. Kansainvälinen yhteistyö luo tukea-antavat kehykset taiteilijoiden oikeuksien kehittämiseksi sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti.

Kuvaston kansainvälinen verkosto on laaja – sopimuksia on yhteensä 35 eri kansainvälisen kuva-alan järjestöjen kanssa. Sopimusten nojalla Kuvasto edustaa Suomessa noin 100 000 ulkomaista kuvataiteilijaa ja vastaavasti sisarjärjestömme edustavat ulkomailla Kuvastoon kuuluvia taiteilijoita.