Uutiset

Art Fair Suomi ’19 tekijänoikeusvisan palkinnonsaaja on arvottu

Elina Brotherus, Disguise Yourself as Another Object (a Big Bird), 2016

Kuvasto oli mukana viime viikolla MUU ry:n ja Valokuvataiteilijoiden Liiton järjestämässä Art Fair Suomi ’19 -nykytaidetapahtumassa.

Osastollamme pääsi testaamaan tekijänoikeustietoutensa Kuvasto-visassa. Leikkimielinen visa testasi vastaajien tietoutta teoksen suoja-ajasta, Kuvaston asiakkaaksi liittymisestä, asiakkuuden hinnasta ja syistä liittyä Kuvastoon.

Tekijänoikeudellinen suoja-aika, joka on 70 vuotta, oli hyvin vastaajilla tiedossa. Lähes kaikki vastaajat tiesivät, ketkä voivat liittyä Kuvaston asiakkaiksi. Oikea vastaus liittymiskysymykseen on taiteilijat ja edesmenneiden taiteilijoiden oikeudenhaltijat. Kuvaston asiakkaaksi liittyminen ei maksa mitään.

Visan viimeisenä kysymyksenä kysyttiin ”miksi liittyä Kuvastoon?”. Kaikki vastausvaihtoehdot olivat oikeat: enemmän aikaa taiteelliselle työskentelylle Kuvaston hoitaessa hallinnollisen työn, Kuvaston keräämät korvaukset ovat tervetullutta ansiota taiteilijalle, Kuvasto-asiakkaana saa ilmaista neuvontaa tekijänoikeuksiin liittyen, Kuvasto valvoo taiteilijoiden etuja niin kotimaassa kuin kansainvälisesti ja Kuvasto-asiakkuus on ilmaista.

Visan palkintona arvottiin Museokortti. Lähes 60 vastaajan joukosta palkinnon voitti Marja-Liisa Visanti. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille vastaajille!