Uutiset

Seminaari: Show Me the Money! Vol II Korjaamolla 8.11.

Miten valmistaudun neuvotteluihin? Kuinka hinnoitella ja sanallistaa oman luovan työn arvoa? Entä miten kaupallisuus ja taide voivat elää sovussa?

Visuaalisen alan taiteilijoille ja suunnittelijoille tarkoitetussa iltapäiväseminaarissa alan tekijät jakavat käytännön vinkkinsä mm. sopimusneuvotteluihin, oman työn hinnoitteluun sekä markkinointiin.

Puheenvuoroista ja paneelikeskustelusta koostuvan seminaarin juontaa toimittaja Joonas Turunen.

Aika ja paikka:
Torstai 8.11. klo 13–17, Kulttuuritehdas Korjaamo, HKI
#showmoney18

Tapahtuma Facebookissa

Liput: 15 € opiskelijat, 20 € Kuvaston/Grafian jäsenet, 30 € muut (sis. kahvi/teetarjoilun) 

Ohjelma

Klo 13 Tervetuloa
Klo 13–13.30 Kuvittaja Leena Kisonen: Kuvituksen hinnoittelu

Puheenvuorossaan Kisonen käy läpi kuvitustyön hinnoittelun periaatteita ja esittelee yhden oman kuvitusprojektinsa hinnan rakentamisen näkökulmasta. 

Klo 13.30–14 Esiintymis- ja vuorovaikutusvalmentaja Elsa Ervasti: Pitch your Art

Miten sanallistaa oma taide, kuvitukset tai design myyntipuheessa? Miten hyvä pitchi rakennetaan? Miten muotoilla myyntipuhe persoonalliseksi ja kiinnostavaksi? Miten säilyttää tunne ja aitous? Inspiraatiota ja esimerkkejä hyvin muotoilluista myyntipuheista ja vinkkejä pitchin esittämiseen.

Klo 14–14.30 Taiteilija Katriina Haikala: Taiteilija, yrittäjä ja iloinen veronmaksaja!

Puheenvuorossaan Haikala valottaa taiteilijan työnsä taloudellista puolta. Miten mahdollistaa oma työskentely, jos apurahahanat eivät aukene? Miten arvottaa omaa osaamista? Miten kaupallisuus ja taide voivat elää sovussa? Ja mitä yrittäjyys vaatii?

Klo 14.30–15 Kahvitauko

Klo 15–15.30 Graafinen suunnittelija Tony Eräpuro: Brändäyksestä

Tony Eräpuro on luonut menestyneitä näyttelyilmeitä taiteilijoille esimerkiksi Espoon nykytaiteen museo EMMAssa. Puheenvuorossaan Eräpuro paneutuu brändäykseen eri näkökulmista.

Klo 15.30­–16 Juristi Lottaliina Pokkinen: Paremmaksi neuvottelijaksi

Miten neuvotteluihin kannattaa valmistautua? Miten välttää ”hankalan tyypin” maine? Miten puhua rahasta? Tässä osiossa käydään läpi neuvottelutyylejä ja neuvottelijoiden persoonallisia eroja, sekä tutustutaan neuvottelijan ”työkalupakkiin”. Vinkkien avulla opit valmistautumaan neuvotteluun, keskustelemaan sopimuksen ehdoista luovasti sekä kiinnittämään huomiota selkeän sopimuksen tekemiseen ja hyvään yhteistyöhön myös sopimuksen syntymisen jälkeen.

Klo 16–16.10 Tauko

Klo 16.10–17 Paneeli: Esiintyjien vinkit luovan työn arvottamiseen

Puhujat

Leena Kisonen on kansainvälisesti työskentelevä kuvittaja. Hänen energisiä ja värikkäitä kuvituksiaan voi löytää esimerkiksi tekstiileistä, tiloista ja digitaalisista tuotteista. Kisosen asiakkaisiin lukeutuvat muun muassa Google, Snapchat ja Helsinki Design Week. Kisonen on luovan työnsä ohella kiinnostunut kuvituksen hinnoittelusta ja myymisestä. Hän on alkanut syyskuusta 2018 alkaen järjestää kuvittajille suunnattuja, käytännönläheisiä hinnoittelukursseja.

Elsa Ervasti (TeM, FM) on kokenut esiintymis- ja vuorovaikutusvalmentaja, jonka intohimona on saada valmennettavistaan esiin tunteet ja persoonallinen ilmaisu. Valmennusten tavoitteena on muotoilla kiinnostava tarina ja valmistaa myyntipuhe, joka auttaa luomaan yhteistyötä ja uusia kontakteja. Elsa on valmentanut luovien alojen toimijoita mm. journalisteja, kuvittajia, graafikoita, soveltavan taiteen tekijöitä, suunnittelijoita, kuvataiteilijoita, esittävän taiteen tekijöitä ja lastenkulttuurin ammattilaisia.

Kuva: Katriina Haikala

Katriina Haikala on monialainen taiteen ja kulttuurialan ammattilainen. Haikalan erityisosaamisalue on yhteisölliset, kansainväliset ja yhteiskunnallisesti vaikuttavat taidehankkeet, joista esimerkki on mm. Monokini 2.0 -projekti. Vuodesta 2009 hän on toiminut valmentajana sekä pohjoismaisissa että kotimaisissa organisaatioissa, opettajana Aalto-yliopistossa ja ammattikorkeakouluissa.

Tony Eräpuro on graafinen suunnittelija, jonka erikoisalaa ovat visuaaliset ilmeet ja art direction. Tonyn työkokemus ja suuri intohimo taiteeseen, designiin, arkkitehtuuriin sekä muotiin näkyvät hänen itsevarmassa, kansainvälisellä tasolla palkitussa kädenjäljessään.

Lottaliina Pokkinen. Kuva: Tomi Kontio

Lottaliina Pokkinen on juristi, ammattineuvottelija ja tietokirjailija, joka auttaa työkseen luovan alan ammattilaisia sekä Muusikkojen liiton lakiasiainpäällikkönä että oman yrityksensä Lehtinen Legal Oy:n kautta. Lottaliinan tietokirja ”Artisti maksaa. Neuvotteluopas luoville aloille” julkaistiin viime syksynä.