Uutiset

Taiteilijoiden Ars Longa –senioritalon rakentaminen alkaa kesäkuussa

Helsingin Kalasatamassa aloitetaan kesäkuun alussa Ars Longa –senioritalon rakentaminen, josta vastaavat NAL-Asunnot Oy, Setlementtiasunnot Oy sekä taiteilijoiden perustama Kiinteistöyhtiö Ars Longa Oy. Kuvasto on osakkaana kiinteistöyhtiössä Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön, Ornamon senioritaloyhdistyksen ja Suomen Kirjailijaliiton kanssa.

Ars Longan taloon valmistuu 56 vuokrahuoneistoa seniori-ikäisille muotoilijoille, kuvataiteilijoille ja kirjailijoille. Rakennuksen arkkitehtisuunnittelijana on palkittu arkkitehtitoimisto Hannunkari-Mäkipalja.

Ars Longan lisäksi alueelle valmistuu samanaikaisesti kaksi muuta taloa opiskelijoille ja nuorisoasunnoiksi. Kaikkiin kolmeen taloon tulee kohtuuhintaisia vuokrahuoneistoja sekä laajat yhteiset tilat asukkaiden käyttöön. Lisäksi asukkaille on tarjolla erilaisia työskentely- ja näyttelytiloja. Toteuttajien tavoitteena on eri sukupolvien kohtaaminen taiteen keinoin.

Talot tulevat sijaitsemaan kaupungin vuokratontilla Hermannin rantatien ja Tukkutorinkujan kulmassa, ja niiden on määrä valmistua vuoden 2020 alussa. Vuokra-asuntojen hausta ja hakumenettelystä tiedotetaan vuoden 2019 keväällä.

Aiheesta muualla:

Suomen Kirjailijaliitto
Setlementtiasunnot Oy