Uutiset

Hinnastossa muutoksia 2.4. alkaen

Kuvaston taideteoskuvien lupia koskeva hinnasto uudistetaan kevään aikana, ja uudet päivitetyt hinnat astuvat voimaan 2.4.2018. Hinnasto on tarkoitettu kuvankäyttäjille, jotka haluavat käyttää taideteoskuvaa esimerkiksi painotuotteiden, verkkosivujen tai myyntituotteiden kuvituksena ja tarvitsevat käyttöön luvan.

Uudistuksessa eri painotuotekategorioita yhdenmukaistetaan ja yksinkertaistetaan, jotta luvan hakeminen on mahdollisimman helppoa. Jatkossa esimerkiksi kirjojen, esitteiden, aikakauslehtien ja sanomalehtien kuvakokoja on vain kaksi.

Television ja elokuvien osalta hinnastoa selkeytetään. Huomaathan, että televisioesitysluvan à-hinta kattaa vain kotimaan levityksen. Elokuvien osalta Kuvasto sopii oikeuksista erikseen ja hinnoittelussa otetaan huomioon maantieteellinen kattavuus sekä luvan kesto.

Taideteoskuvien verkkokäytön hinnoittelu pysyy uudessa hinnastossa ennallaan, samoin kaikkien lupien minimikorvaus 75 €. Uutena lupatuotteena Kuvasto tarjoaa oppimateriaalikustantajille oman tuotepaketin.

>> Hinnasto